20. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu uus kaubandus- ja vabaajakeskus Kvartal avab uksed

21. mail kell 10.00 avatakse Tartu uus kaubandus- ja vabaajakeskus Kvartal
Foto: TTK
Sel laupäeval, 21. mail avab klientidele uksed Tartu kesklinnas valminud uus ja kaasaegne kaubandus- ning vabaajakeskus Kvartal. Viiel korrusel, mis hoone esimeses etapis avatakse, on üle 50 kaupluse ja teenusepakkuja ning 9 toitlustuskohta.

„Kvartaliga saab Tartu kesklinn lõpuks ometi valmis,“ tõdes Kvartali arendaja, TTK Kultuurikeskus OÜ juhatuse liige Kaire Krevald. „Usun, et neljakesi koos Tasku, kaubamaja ja Tartu turuga loome me Tartule väärika ning elurikka südalinna, kus on meeldiv viibida igal tartlasel ja linnakülalisel.“

Arendaja emaettevõtte Tartu Tarbijate Kooperatiivi juhatuse esimehe Tarmo Pungeri sõnul on 2012. aastal keskuse kontseptsiooni koostamisega alanud arendusprotsess jõudmas esimese eduka tulemini. „ Kõik meie töötajad ja lepingupartnerid, kes selles suures protsessis kaasa on löönud, väärivad tänu ning said jätta Tartu arengusse nähtava jälje. Kindlasti ei saa jätta märkimata ka kõiki neid linlasi, kes erinevates kaasamisetappides andsid soovitusi nii arhitektuuri, keskuses oodatavate teenuste kui ka näiteks nime osas. Aitäh teile kõigile!“

Kvartali ehitus sai alguse 2014. aasta suvel ja ligi 2 aasta jooksul on inimesed saanud jälgida kesklinna kerkinud keskuse ehitustöid. Tööd jätkuvad ka peale laupäevast uste avamist, sest sügisel valmivad samas hoones hotell, konverentsikeskus, spaa ja mitmed teenindusasutused.

„Kvartal tahab pakkuda linlastele ja turistidele kõike, mis linna südames olema peab – kaubandust, toiduelamusi, lõõgastust, aga ka võimalusi ärikohtumisteks ja isegi konverentsideks,“ tutvustas Krevald. „Toome kindlasti keskusesse üldise linnamelu ja kõik Tartus toimuvad üritused peegelduvad ka Kvartalis – olgu selleks siis suvised festivalid linnas või traditsioonilised jõuluaegsed tegemised.“

Kvartali ärijuht Sigrid Piir nimetas Kvartali suuremate ostukohtadena Zara, H&M, Rademar, PopSport, Esprit, Jack&Jones, Vero Moda, Superdry, Monton-Mosaic, kingakauplused Danija, Famclub, NS King, lastele Juku, Kidz One ja Karupoeg Puhh ning kodukaupadest Koduekstra. Kvartalis avatakse Tartu kolmas Maksimarket, mis on kesklinna suurimaks toidu- ja esmatarbekaupu pakkuvaks kaupluseks.

Kvartali üldpindala on 55 000 ruutmeetrit ja ehitise arhitektuurilise lahenduse autoriteks on Ott Kadarik ja Mihkel Tüür. Keskuse peatöövõtjaks on ehitusettevõtete Rand & Tuulberg AS ja AS Ehitustrust konsortsium.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070