Autor: Kaubandus.ee • 7. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ametiühing toob Prismat teistele jaekettidele eeskujuks

Foto: Raul Mee
Prisma Peremarket on otsustanud käesoleval aastal jätkuvalt investeerida oma töötajate palgatõusu ning viimane palgamuudatus läheb ettevõttele maksma lisaks 150 000€ aasta kohta. Eesti Teenindus- ja Kaubandustöötajate Ametiühingu (ETKA) esimees Elle Pütsepp kommenteeris, et ametiühing võib oma liikmete nimel sellise palgatõusuga väga rahul olla.

"Ametiühing peab Prismaga regulaarselt palgaläbirääkimisi ning üldiselt oleme saavutanud ikka mõlemaid osapooli rahuldava kokkuleppe. Eestis on Prisma kahjuks ainuke, kes maksab oma töötajatele lisatasu nii õhtul kui nädalavahetusel töötamise eest, seda ei tee ei Rimi, Maxima, Selver, Comarket ega Coop “ nentis Pütsepp. „Lisaks on Prisma maksnud juba aastaid lisatasu öösel töötamise eest ja sellega jaekett näitab, et nad väärtustavad üha rohkem kõiki neid töötajaid, kes on töötavad väljaspool nn normaalaega oma pere ja lähedastega koosveedetud aja arvelt. Teiste jaekettidega on olukord töötaja jaoks kurb.“

Prisma Peremarket tõstis juba 2016. aasta detsembri alguses Tallinna kauplustes töötavate 2. ja 3. taseme oskustaseme müüjate tunnitasusid  ja alates 1. jaanuarist 2017 tõusid kõikide tasemete müüja-kassiiride tunnitasud Narva ja Tartu kauplustes, kuigi vastavalt ametiühinguga sõlmitud kollektiivleppele pidid nad seda tegema alles järgmise aasta aprillis. Ametiühingujuht Pütsepp kiidab Prismat palkade tõstmise eest varem kui kollektiivleping seda ette nägi. 

Prisma Peremarketil on  kokku 8 hüpermarketit, kes annavad Eestis tööd enam kui 1000le inimesele ja viimased positiivsed muudatused puudutavad ligikaudu 450 töötajat

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757