Autor: Kaubandus.ee • 16. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konkurentsiamet andis loa Elisa ja Starmani ühinemiseks

Foto: Erik Prozes
Konkurentsiametilt ühinemisloa saanud Elisa ja Starmani eesmärgiks on üheskoos luua juhtiv kommunikatsiooni- ja meelelahutusettevõte Eestis.

Elisa Eesti AS tegevjuhi Sami Seppäneni sõnul annab tänane otsus võimaluse hakata looma ühisettevõtet, mis on suuteline pakkuma klientidele nii kommunikatsiooni- kui ka meelelahutusteenuseid. „See on väga suur samm edasi kogu turu ja klientide seisukohast vaadatuna. Turule tekib pea 1000 töötajaga suurettevõte, mis pakub oma klientidele laia teenusvalikut, sealhulgas mobiilside, interneti püsiühendust, TV-teenuseid koos järelevaatamise, salvestamise ja videolaenutuse võimalustega, pilvekontori teenust, lugemiselamusi Elisa Raamatus, Google Play maksevõimekust, m-id teenust ja palju muud,“ andis Sami Seppänen ülevaate tekkinud laiaulatuslikust tootevalikust.

Starmani ja Elisa ühinemine on Seppäneni sõnul väga loomulik samm ja asjade kulg, sest kommunikatsioon  ja meelelahutus on tänapäeval üha enam lõimumas. „Piirid hägunevad järjest rohkem, nutitelefonis on üha olulisemaks muutunud videote vaatamise kogemus ning televisioon omakorda on kolimas nutiseadmetesse,“ osutas Sami Seppänen turul tekkinud trendile. „See on ka põhjus, miks Elisa ostis Starmani, tulevikus on nutiseadmed ja videote vaatamine mis iganes vormis väga tihedalt omavahel seotud ning terviklikus ühisettevõttes oleme valmis kliendile meelepäraseid meelelahutuse elamusi ka pakkuma.“

Seppänen ütles, et täna on eesmärgiks võetud luua uus terviklik ettevõte aastaga. „Kaks edukat ettevõtet on üheskoos veelgi tugevamad ning sünergiat on palju. Kõige olulisem sünergia ongi teenusvaliku laienemine kliendile,“ rääkis Elisa tegevjuht. “Hiljemalt aastaga tulemegi turule ühendatud teenuste ja uute lahendustega,“ lubas ettevõtte juht.

Elisa allkirjastas ostutehingu Starmani omanike, Polaris Invest`i ja Com Holding`uga eelmise aasta lõpus, 13. detsembril 2016, mille kohaselt sai Elisa 100% ulatuses AS Starman omanikuks. Tehingu hinnaks oli 151 miljonit eurot.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757