30. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CV Keskus: Hooajaliste tööpakkumiste arv on rekordkõrgusel

Foto: Raul Mee
CV Keskus.ee andmetel on hooajaliste tööpakkumiste arv kerkinud rekordtasemele, kasvades eelmise aastaga võrreldes I kvartalis 22,8%. Tunnipalka pakuvad tööandjad tänavu hooajatöödel alates 2,80 eurost kuni 15 euroni.

„Hooajaliste tööpakkumiste arv on kerkinud uutesse kõrgustesse – viimase viie aasta jooksul ei ole mitte kunagi olnud esimeses kvartalis nii palju võimalusi teha hooajalist tööd kui tänavu,“ ütles Eesti suurima tööportaali CV Keskus.ee Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt. „Hooajaliste tööpakkumiste arv kasvas aastaga 22,8%. Ka aprillis oli hooajalisi tööpakkumisi 17,6% enam kui möödunud aastal samal perioodil.“

Hooajaliste tööpakkumiste arv suureneb Auväärti sõnul tavaliselt aprillikuus ja püsib kõrgel augustikuuni, kuid tänavu sai alguse pisut varem - juba märtsikuus, mis kergitas esimese kvartali statistikat. „Enamasti otsivad tööandjad suveperioodil abilisi klienditeeninduse- ja müügisektoris, mis annab noortele tööotsijatele võimaluse saada esimest hinnalist töökogemust,“ lisas Auväärt. „Samuti saavad paljud tööturul juba aktiivsed töövõtjad teenida suveperioodidel endale lisaraha.“

Hooajalisi tööpakkumisi leidub sel aastal lisaks populaarsetele valdkondadele pea kõikides sektorites. „Tehnoloogia kiire areng on mõjutanud ka hooajalisi töövõimalusi - kui varem piirdus hooajatöö suurelt müügi- ja klienditeeninduse sektoriga, siis tänavu on hooajatööd liikunud ka näiteks transpordisektorisse,“ selgitas ta. „Kindlasti kasutavad paljud lisaraha teenimisel võimalust pakkuda taksoteenust/sõidujagamist.“ Tööandjad on otsimas suveks lisaabilisi klienditeenindajateks, kaubakäsitlejateks, kokkadeks ja müügikonsultantideks poodides. Seega veab Auväärti sõnul hooajaliste võimaluste kasvu ka suurenenud kaubandussektori tööpakkumiste arv.

Hetkel leidub CV Keskus.ee tööportaalis 342 hooajalist tööpakkumist, millest 26% on avaliku palganumbriga. „Hooajaliste tööpakkumiste palgaerinevused on üpris suured – tunnipalka pakutakse alates 2,80 eurost kuni 15 euroni,“ lisas Auväärt. „Bruto kuutöötasuna pakuvad tööandjad aga palganumbrit, mis jääb vahemikku 500 kuni 3000 eurot.“

Auväärti sõnul tasuks hooajatöö valikul töövõtjal oma eesmärgid läbi mõelda – kas ajutine töö peaks tooma vaid lisaraha või võiks anda ka kogemusi valdkonnas, kus hiljem püsivalt töötada soovitakse. Noorele annab ajutiselt tööturule sisenemine võimaluse mõista paremini, kas valitud erialal koolitee jätkamine on sobiv või on soov liikuda siiski mõnele teisele erialale. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700