Autor: Mait Kraun • 23. oktoober 2017

Alkomüüja: riik teeb kasumi teenimise aina raskemaks

Alkoholimüüja Budampexile tekitab muret Eesti alkoholipoliitika, aga ettevõte suutis sellegipoolest mullu oma majandustulemusi parandada. Edasine areng saab olema aga raske.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et alkohoolsete jookide hulgimüügiga tegeleva Budampex ASi müügitulu kasvas mullu 2 protsenti, 6,48 miljoni euroni. Ärikasum vähenes 2 protsenti, 314 535 euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Mullu töötas ettevõttes keskmiselt 20 inimest, see näitaja ei muutunud. Käive töötaja kohta suurenes 2 protsenti, 324 137 euroni. Keskmine brutotasu langes 2 protsenti, 1575 euroni kuus.

„Riigi aktsiisipoliitika muudab alkoholi hulgimüügi valdkonnas tegevuse iga aastaga keerulisemaks. Vahe Läti aktsiisidega muutub aina suuremaks ja see toob kaasa ostjate lahkumise Eestist Lätti,“ kurtis ettevõte oma tegevusaruandes.

„Aktsiiside muutumise tulemusena kallines alkohol Eestis 2016. aastal enam kui 6 protsendi võrra, turg kahanes samal ajal aga 5-6 protsenti. Edasine tegevus on ilma kulusid kärpimata aina vähem kasumlik.“

Ettevõtte juhtkond kirjutas, et taolist keskkonda arvestades ei ole nende majandustulemused tegelikult kehvad, sest firma suutis käivet kasvatada. „Ettevõtte edasisie eduka töö tarvis tuleb teha aga kardinaalseid muutusi. Eeskätt tuleb kärpida kulusid.“

Budampexi emafirma on Henkell International GmbH. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal Eesti tütarfirmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700