Autor: Kaubandus.ee • 28. juuni 2019

Jaeketid langetavad alkoholi hinda

Pea poolte Prisma sortimendis oleva alkoholitoodete hinnad vähenevad aktsiisilangetuse võrra, näiteks õlle hind alaneb keskmiselt 14 senti. Maxima seevastu langetab 17 erineva viina, siidri ja õlle hinda kuni poolteist eurot.
Prisma peremarket Mustika kaubanduskeskuses
Foto: Raul Mee

„Jaeketi ostustatistikast lähtuvalt langetame hinnad 1. juulist õllel, siidril, kokteiljoogil ja kangematest vägijookidest viinal ning brändil. Kõikides Maximates üle Eesti saavad vähemasti 17 niisugust alkohoolset jooki uue soodsa tavahinna,“ andis Maxima Eesti tegevjuht Marko Põder teada hindade langetamisest toiduketi kõikides poodides üle Eesti.

Põder lisas, et nimetatud päevast langevad Maxima poodides hinnad õlle puhul kümnest sendist pudelilt ja pooleliitrise viina puhul pooleteise euroni välja.

Märgitud alkohoolsete jookide uued tavahinnad on madalamad alkoholiaktsiisi võrra, mis on arvutatud ilma käibemaksuta hinnast, vastavalt seaduses kehtestatud iga alkoholitüübi muudatuse määrale. Edasised hinnalangetused sõltuvad juba nii jaeketi kui hankijate laovarudest ja hankijate uutest hindadest aktsiisilanguse alusel.

Hinnad langevad pea pooltel alkoholitoodetel

„Prisma soovib pakkuda oma klientidele püsivalt soodsaid hindu ja seda ka alkoholitoodete valikus ning alandame hindu sõltumata kõrgema hinnaga sisseostetud laojääkide olemasolust,“ selgitas Prisma sortimendidirektor Kaimo Niitaru.

Niitaru sõnul langevad hinnad pea pooltel Prisma sortimendis olevatel toodetel, mida aktsiisimuudatus puudutab. „Langetame hindu üle 300-l eelkõige kohalike tootjate nagu A. Le Coq, Saku ja Liviko tootel vastavalt aktsiisimuudatusele. Sellest tulenevalt langeb näiteks õllehind keskmiselt 0,14€ ja kange alkoholi hind 1,5€.“ Prisma sortimendidirektor kinnitas ka, et järgmised müügihinna muudatused sõltuvad sellest, millal uued sisseostuhinnad tootjatel ja tarnijatel Prismale kehtima hakkavad ja kui kiiresti suudetakse laos olevad kogused ära realiseerida.

Prisma loodab, et seaduseloojad suudavad tulevikus tagada maksurahu, mis kindlustaks stabiilsemad hinnad ja võtaks ära vajaduse kaupu enne planeeritud aktsiisitõuse varuma hakata.

Valitsus otsustas langetada alates 1. juulist nii lahja kui kange alkoholi aktiisi 25% võrra ning sõltumata kallimalt sisseostetud laojäägist otsustas Prisma muudatusega koheselt kaasa minna.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700