Autor: Kaubandus.ee • 4. veebruar 2020

Eesti juhtiv toitlustusettevõte loobub puurikanade munade kasutamisest

Eesti juhtiv toitlustusteenust pakkuv ettevõte Baltic Restaurants Estonia AS teatas, et on võtnud eesmärgiks loobuda 2025. aastaks puurikanade munade kasutamisest.

Baltic Restaurants Estonia, mille kaubamärkide hulka kuuluvad Daily, Chat, TakeOff ja SubWay, teatas, et on võtnud omale eesmärgiks loobuda aastaks 2025 puurikanade munade kasutamisest. Otsus puudutab kõiki ettevõtte toitlustuskohti ning on osa selle vastutustundlikust ja jätkusuutlikust mõtteviisist.

“Meil on suurettevõttena soov olla oma valdkonnas eeskujuks ja suunanäitajaks,” ütles Baltic Restaurants Estonia müügi- ja turundusjuht Tiiu Endrikson. “Vastutustundlikkus ja jätkusuutlikkus on lahutamatu osa meie ettevõtte mõtteviisist ning puurivabadele munadele üleminek on oluline osa sellest. Mõtleme igapäevaselt, kuidas vähendada meie ettevõtte jalajälge: lisaks töötame selle nimel, et vähendada pakendite kasutamist ja toidujäätmete hulka meie toitlustuskohtades.”

Loomakaitseorganisatsiooni Nähtamatud Loomad sõnul on tegu märkimisväärse võiduga. “Baltic Restaurants Estonia üleminek puurivabadele munadele parandab sadade tuhandete kanade elutingimusi. Samuti on see märk sellest, et vastutustundlikkus ja sealhulgas loomade heaolu on aina rohkemate ettevõtete ärimudeli osa,” sõnas Nähtamatute Loomade korporatiivsuhete juht Sirly Meriküll.

Baltic Restaurants Estonia AS on suurim toitlusteenust pakkuv ettevõte Eestis ning kuulub Baltic Restaurant Gruppi, mis alustas Eestis tegevust 1993. aastal. Ettevõte on tööandjaks üle 600 töötajale, kes teenindavad 138 toitlustuskohta üle Eesti. Peamiselt toitlustatakse Daily kaubamärgi all koole ja lasteaedu, samuti ülikoole ja ärimaju.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757