Autor: Jaanus Vogelberg • 18. veebruar 2020

Maxima tahab hoida soodsaima keti positsiooni

Maxima Eesti juhi Edvinas Volkase sõnul püüab ettevõte parandada töötajate töötingimusi, kuid hoida ka madalaimate hindadega jaeketi positsiooni.
Maxima Eesti juht Edvinas Volkas.
Foto: Liis Treimann

Volkas oli ajakirjanikud kohtumisele kutsunud Maxima tuttuude kontorisse Mustamäel. Alustuseks viskas ta eestlaste introvertsuse kulul nalja – Volkas on juba pool aastat Eestis elanud, aga oma naabritega pole endiselt sõnagi vahetanud. Volkas astus ametisse juulis, vahetades sellel kohal välja Marko Põderi, kes jõudis ametis olla vaid veidi üle poole aasta. Varem oli Volkas Maxima Bulgaaria juht.

Volkas rõhutas, et Maxima tahab panna rõhu kohalike armastatud brändide müügile. Varem on ettevõte välja öelnud, et 70% käibest tuleb Eesti varustajatelt ostetud kaupadelt ning seda osakaalu soovitakse mõnevõrra suurendada.

Maxima üritab tema sõnul hoida odavaima keti mainet. Lidli tulekut Volkas enda sõnul ei karda. "Konkurents on kõigile hea," sõnas ta diplomaatiliselt. Alles septembris kirjutas aga Tartu Postimees, kuidas Lidli kavatsusele ehitada Tartusse Kalda tee äärde oma poehoone vastas naabruskonnas nelja poodi pidav Maxima linnavõimude üllatuseks kohtukaebusega detailplaneeringu tühistamiseks.

Augustis ütles aga Volkas kaubandus.ee'le, et tal on raske hinnata Lidli mõju Maximale, sest nende kontseptsioon olevat erinev. "Lidli valikus on peamiselt omamärgi tooted ning kaubad, mis on toodetud Poolas ja Saksamaal. Kohalikku kaupa tuleb sinna tõenäoliselt väga vähe müügile. Samuti on neil väga piiratud sortiment," märkis lühikest aega ametis olnud juht toona.

Ajakirjanike küsimusele, kuidas täpselt Maxima ikkagi kõigist konkurentidest odavamat kaupa pakkuda suudab, selget vastust aga ei tulnud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757