Autor: Eliisa Matsalu • 13. märts 2020

Gross: toiduainetööstusel ja jaekaubandusel on praegu suurim vastutus

Grossi toidupoodide omanik Oleg Gross tõdes Äripäevale, et praegune ostupaanika on küll poodide käivet meeletult tõstnud, kuid pikas perspektiivis ei ole tarbijate käitumine mõistlik. Tema sõnul on toiduainetööstuse ja jaekaubanduse sektoril on praegu suurim vastutus. Peame vastu pidama
Oleg Gross
Foto: Andras Kralla

„On näha, et rahvas on paanikas. Asju rabatakse hullunult,“ ütles Gross. Pärast valitsuse otsust riigis eriolukord välja kuulutada tuli Grossi poodide käive pooleteistkordne. Täna tuleb Grossi sõnul päevane käive veelgi suurem.

Tema sõnul võiksid inimesed praegusesse eriolukorda mõistlikumalt suhtuda ja varuda koju kaupu läbimõeldumalt. „Kui inimesed niimoodi kaupu rabavad, siis ostku vähemalt kaupa, millel on ka realiseerimist. Muidu tuleb lihtsalt toidu raiskamine,“ ütles ta.

Ta lisas, et paari nädalaga ei juhtu kaubavarudega midagi ja inimesed ei pea muretsema. Probleemid võivad tekkida, kui paanilised ostmised jätkuvad.

Gross andis kaupluste ostujuhtidele juhiseid kiiresti kaupa juurde tellida, et saada kaupa veel samade hindadega. „Kui kaup muutub defitsiidiks, hakkavad hinnad tõusma. Hetkel oleme saanud kaupa samadel tingimustel mis varemgi,“ sõnas ta. „Praegu on Euroopa poolt kümnete rekadega kaupa tulemas. Kui nad muidugi kohale tulevad, sest tulevikku ju ei tea.“ lisas ta.

Gross rääkis, et seni tulevad Grossi kauplused nõudlusega toime, kuid hull aeg on küll. Kogu ressurss läheb kaupade väljapanemisele, vahepeal veetakse kaup suurtel alustel kaubasaali, isegi riiulitele ei jõua neid sättida. Kauba kojuveoga Grossi poed ei tegele ja Grossi sõnul ei oleks selleks praeguses olukorras kauplustel ka mitte mingisugust jõudu.

„Seni ei ole meil ka ühtegi töötajat, kes oleks koroonaga kuidagi kokku puutunud, kuid hoidku selle eest jumal. Kõik hoiavad hinge kinni,“ rääkis Gross. Õnneks võtavad töötajad Grossi sõnul olukorda tõsiselt.

Kauplustes on käepärast desinfitseerimisvahendid ja hügieeninõuded üleval. „Ettevõte ei saa keelata, küll aga oleme poolkurjalt soovitanud reisile mitte minna ja reisid tühistada. Kui reisilt tullakse, siis oleme palunud püsida kodus ja anda teada, kus reisiti ja kellega kokku puututi,“ rääkis ta.

„Toiduainetööstuse ja jaekaubanduse sektoril on praegu suurim vastutus. Peame vastu pidama!“ ütles Gross

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757