Toidu raiskamine ja kliimamuutused: mida saavad teha selle vähendamiseks tarbijad ja tootjad
Kolmandik maailmas toodetud toidust läheb kas kaotsi või raisku, põhjustades tohutuid negatiivseid majanduslikke, keskkonna ja sotsiaalseid mõjusid. Maailma suurima toidu- ja joogifirmana teeb Nestlé koostööd oma partnerite, kogukondade ja kohalike toidupankadega, et vähendada toiduraiskamist. Ettevõte jagab oma edusamme ja kümmet võimalust kodus toidujäätmete probleemi lahendamiseks.
Foto: Julia-Maria Linna
Igal aastal toob toidu raiskamine kogu maailmas kaasa ligikaudu 812 miljonit eurot majanduslikku kahju. Praeguste tootmis- ja turustamistavade tõttu läheb toit raisku kogu toiduainete tarneahelas: talus, töötlemisel ja transpordil, kauplustes, restoranides ja kodudes.
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.