• 16.11.21, 10:14

Toidu raiskamine ja kliimamuutused: mida saavad teha selle vähendamiseks tarbijad ja tootjad

Kolmandik maailmas toodetud toidust läheb kas kaotsi või raisku, põhjustades tohutuid negatiivseid majanduslikke, keskkonna ja sotsiaalseid mõjusid. Maailma suurima toidu- ja joogifirmana teeb Nestlé koostööd oma partnerite, kogukondade ja kohalike toidupankadega, et vähendada toiduraiskamist. Ettevõte jagab oma edusamme ja kümmet võimalust kodus toidujäätmete probleemi lahendamiseks.
Toidu raiskamine ja kliimamuutused: mida saavad teha selle vähendamiseks tarbijad ja tootjad
  • Foto: Julia-Maria Linna
Igal aastal toob toidu raiskamine kogu maailmas kaasa ligikaudu 812 miljonit eurot majanduslikku kahju. Praeguste tootmis- ja turustamistavade tõttu läheb toit raisku kogu toiduainete tarneahelas: talus, töötlemisel ja transpordil, kauplustes, restoranides ja kodudes.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 01.12.25, 13:20
Selver valmistub jõuludeks: uued gurmeetooted ja kinkekotid Eesti väiketootjatelt
Selveri gurmeetoodete valik on saanud märkimisväärse värskenduse. Jõulude eel jõudsid gurmeesaarte riiulitele uued tooted, mis pakuvad tõelisi maitsenaudinguid ning sobivad suurepäraselt nii kinkimiseks kui loomulikult pidulaua kaunistuseks. Valikusse lisandusid näiteks mitmed hõrgud trühvlimaitselised tooted, šokolaadivalikutega kinkekarbid, põnevad maitseainesegud ja maitsesoolad ning mitmed Pip Studio kaubamärgi kodukaubad.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele