Autor: Merilin Merila • 20. juuni 2022

Kaupmehed: olge valmis tarneahela kriisiks ja tarbijate ostujõudluse vähenemiseks

Kaupmeeste seas läbiviidud küsitlusest selgus, et enamiku arvates hakkavad kaubandustegevust mõjutama sügisel tarneahela raskused ning see, et tarbijad hakkavad senisest rohkem vaatama oma rahakotti.
Kaupmeeste seas läbiviidud küsitluse tulemused.
Foto: Raul Mee

Seda, kui kõrgeks sügisel võivad hinnad kerikida, on kaupmeeste sõnul raske ennustada ja pigem elatakse päev korraga. Ka tegevusi planeeritakse vastavalt olukorrale. Tootjad on andnud kaupmeestele erinevat infot ning juba sellest lähtuvalt on raske midagi ennustada. Küll aga ollakse nõus sellega, et hiiliv hinnatõus käib juba ammu, lihtsalt tarbijateni pole see veel lõplikult jõudnud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700