Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskuse 2020. aasta uuringu kohaselt jääb Eesti poodides aastas müümata ligi 22 800 tonni toidukaupu, mis on rahasse arvutatuna hinnanguliselt umbes 22 miljonit eurot. “Seega probleem on üsna tõsine ja palju on veel teha, et seda lahendada," ütles toidupäästmise platvormi ResQ Club Eesti turu juht Anett Kislov.

- Mida saavad kaupmehed teha, et toidukadu oleks kauplustes väiksem?
- Foto: Raul Mee
Reitan Convenience Estonia innovatsioonijuht Berit Heinmets rääkis, et mugavuskaubanduses on toiduraiskamine kindlasti probleem, kuna suures plaanis viskame ära viiendiku toidust, mis ei tohiks nii olla. „Oleme seda endale teadvustanud ning lähtume olukorra muutmisel kestlikkuse strateegiast, millega oleme endale seadnud eesmärgi oma tegevuses 2030. aastaks kliimaneutraalne olla. Toiduraiskamise vähendamine on osa sellest teekonnast,” tõi Heinmets välja.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
2025. aasta suve lõpuks valmiv Raja Keskus toob Tartusse juurde üle 2500 ruutmeetri A-klassi kaubandus-, teenindus- ja büroopinda. Hoone esinduslik arhitektuur, paindlikud ruumilahendused, erakordselt hea nähtavus ja ligipääsetavus teeb sellest ideaalse koha igale kaubandus- ja teenindusettevõttele. Väärtust lisavad Lõunakeskuse vahetu lähedus, hea transpordiühendus, katusel asetsev päikesepark ja soe maa-alune parkla – kõik, mida üks kaasaegne ettevõte vajab.