Autor: Merilin Merila • 19. oktoober 2022

Toiduraiskamine kaubandussektoris: mure on suur, kuid kaupmeeste huvi teema vastu on leige

Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskuse 2020. aasta uuringu kohaselt jääb Eesti poodides aastas müümata ligi 22 800 tonni toidukaupu, mis on rahasse arvutatuna hinnanguliselt umbes 22 miljonit eurot. “Seega probleem on üsna tõsine ja palju on veel teha, et seda lahendada," ütles toidupäästmise platvormi ResQ Club Eesti turu juht Anett Kislov.
Mida saavad kaupmehed teha, et toidukadu oleks kauplustes väiksem?
Foto: Raul Mee

Reitan Convenience Estonia innovatsioonijuht Berit Heinmets rääkis, et mugavuskaubanduses on toiduraiskamine kindlasti probleem, kuna suures plaanis viskame ära viiendiku toidust, mis ei tohiks nii olla. „Oleme seda endale teadvustanud ning lähtume olukorra muutmisel kestlikkuse strateegiast, millega oleme endale seadnud eesmärgi oma tegevuses 2030. aastaks kliimaneutraalne olla. Toiduraiskamise vähendamine on osa sellest teekonnast,” tõi Heinmets välja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757