Autor: Kaubandus.ee • 23. märts 2023

Ohtlikud tooted: milline oli olukord Eesti turul 2022. aastal?

Möödunud aastal tuvastas Eesti kohalikul turul ja teavitas kiirhoiatussüsteemi Safety Gate kaudu 113 ohtlikust tootest, mis puudutasid muuhulgas mänguasju, mootorsõidukeid, elektriseadmeid ja muid tooteid, teatab Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet (TTJA). Ohtlike toodete puhul on ettevõtjal kohustus need müügilt eemaldada.

Safety Gate kiirhoiatussüsteem on loodud selleks, et takistada ohtlike toodete levikut ja suurendada koostööd 30 riigi (ELi riigid ning Island, Liechtenstein ja Norra) turujärelevalveasutuste vahel. „2022. aastal teavitas Eesti Safety Gate kiirhoiatussüsteemi kaudu teisi liikmesriike 8 ohtlikust tootest ning tuvastas Eestis müügilt ja koostas vastusteate 105 teiste liikmesriikide poolt teavitatud toote kohta, enamik vastusteateid puudutas mootorsõidukeid, mänguasju ja kemikaale. Teavitatud toodetest 4 olid mänguasjad, 3 elektriseadmed (valgusketid) ja 1 kaitsemask, peamisteks teavitatud ohtudeks kujunesid lämbumine, elektrišokk ja tuleoht,“ ütles TTJA tooteohutuse talituse juhataja Jana Baljutis-Kütt.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070