Autor: Rivo Veski • 4. oktoober 2023

Home4You juht Jüri Zoova: käibemaksutõusu hindadesse jõudmine on vältimatu

Mööblikaubandusturult kõlavad murelikud noodid sellest, et IKEA on riisunud koore ja Eesti mööblikaupmeeste mahud vähenevad. Kodumaise pereettevõtte Evelekti mööblikaupluste kaubamärgi Home4You asutaja ja üks omanikke Jüri Zoova hinnangul on olukord siiski rahuldav, arvestades turu üldist seisukorda.
Home4You kauplus Rocca al mare keskuses

„IKEA tulek ei olnud mingi uudis. Ta oli juba enne olemas, e-poe ja väljastuspunktiga. Kuid tõsi – juba siis tehti muljetavaldavat käivet. IKEA tooteid aga on inimesed saanud juba aastaid enne seda osta Soomest ja ka Lätist. Uue keskuse käive on kindlasti mingi osa sellest, mis enne liikus naabermaadesse. Kõigest hoolimata tuleb tunnistada, et nad on mööblituru numbes üks ja see on selgelt kogu sektorit mõjutanud, mõjutanud kõiki mahtusid,“ ütleb Zoova.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700