Autorid: Maarit Eerme, Sigrid Hiis • 10. november 2023

Keskused ootavad stabiilsust, kindlustunnet ja selgust

Astri Grupi tegevjuht Kairi Toom ja Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits möönavad kaupmeeste ootuste ja lootuste 2024. aasta artiklite sarja teises osas, et ega pilt eriti helge ei ole aga samas kaubandussektor toimib ka kriisiajal.
Astri Grupi tegevjuht Kairi Toom ja Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits

Astri Grupi tegevjuht Kairi Toomi sõnul on ennustamine tänamatu töö, küll aga seavad nad ootusi. „Käesoleval aastal ootasime stabiilsust ja tegelikult on sama ootus ka 2024. aastale, lisaks rohkem kindlustunnet ja selgust. „Viimaste aastate märksõnad on volatiilsus ja kohanemine, ettevõtjad on pidanud kohanema sisendite kallinemisega nagu näiteks energiahinnad ja jätkuv palgasurve aga ka viimase kümne aasta kõrgeim euribor,“ loetles Toom. Ta lisas, et kinnisvara üürilepingud on pikaajalised, mistõttu ei ole võimalik nimetatud mõjureid üürihinda samas tempos edasi kanda. „Isegi kui lepingud seda võimaldaksid, siis ausalt öeldes ei ole see alati mõistlik ega ka võimalik.“

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700