Autor: Eliise Kivi • 8. juuli 2024

Suveniiripoed kisendavad klientide järele: turiste käib palju, kuid kaubaks läheb vaid külmkapimagnet

Tallinna vanalinn kihab ennelõunal turistidest. Mööda munakivitänavaid sahmivad turistid, kotid näpus. Neil on vaid mõni tund kruiisilaevale tagasi minekuks, et siis juba järgmisse kohta seilata. Noored filipiinlased Marko, Cha, Anj ja Heaven on ühed paljudest, kes laevalt linna tulnud. Juba on nad soetanud esimesed suveniirid, külmkapimagnetid.
Foto: Liis Treimann

Suveniiripoe müüja Nataliia Skrybnyk teab täpselt, mis ajal potentsiaalsed kliendid kohal võiksid olla. Tal on näpu vahel kruiisilaevade saabumise graafik. See dikteerib, mis ajal ta kaupluse avab. Parim ostmine käib tema sõnul just hommikuti, kui turistihordid vanalinna saabuvad. Pärast kella ühte jääb äri aga väga vaikseks, teab ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700