Sirje Potisepp: Eesti toidutööstuse kasv saab tulla vaid Aasia ja Ameerika toidulaualt
Lühemas perspektiivis ei näe ma ühtegi positiivset arengut, mis aitaks toidusektoril majanduskasvu ergutada, kirjutab Eesti toiduainetööstuse liidu juhataja Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
“Eestis on tootmine kallis ning maksutõusud teevad selle veel kallimaks. Lisaks on toidutööstus üks energiamahukamaid sektoreid ja Eesti energiahinnad on naabritest oluliselt kõrgemad,” kirjutab toiduliidu juht Sirje Potisepp.
Foto: Raul Mee
Eesti toidutööstused toodavad praegu koduturule umbes 65% oma kogutoodangust. Olukorras, kus toiduainete hinnad on viimase 10 aastaga Euroopas kõige kiiremini kasvanud, kuid tarbijate ostujõud on pigem riikide nimistu tagareas, ei saa loota, et sektori kasv võiks uute maksude tingimuses tulla koduturult.
Uuendatud koalitsioonileppe sisutühjad loosungid ja maksutõusudega jätkamine riigi majandusele kasvutõuget ei anna, ütles Eesti Toiduainetööstuste Liidu juht Sirje Potisepp Äripäeva teemaveebile Põllumajandus.ee.
Tootjad juba ongi aastate jooksul suhkrusisaldust jookides vähendanud, tulemused ongi tõestuseks, et suhkrumaksul poleks mõtet, ütles Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.
Ei saa öelda, et mitte midagi pole tehtud, aga mingi väsimus on peale tulnud, sõnas Coopi ostudirektor Oliver Rist jaekettide seminaril toidujulgeolekust rääkides.
2025. aasta suve lõpuks valmiv Raja Keskus toob Tartusse juurde üle 2500 ruutmeetri A-klassi kaubandus-, teenindus- ja büroopinda. Hoone esinduslik arhitektuur, paindlikud ruumilahendused, erakordselt hea nähtavus ja ligipääsetavus teeb sellest ideaalse koha igale kaubandus- ja teenindusettevõttele. Väärtust lisavad Lõunakeskuse vahetu lähedus, hea transpordiühendus, katusel asetsev päikesepark ja soe maa-alune parkla – kõik, mida üks kaasaegne ettevõte vajab.