• 21.07.25, 15:30

Teenindussektor võitleb tööjõupuudusega

Eesti töömaastikul, eriti teenindussektoris on juba mitu aastat valitsenud tööjõupuudus – kolm restorani- ja hotellipidajat kurdavad kui ühest suust, et teenindustööd ei peeta enam piisavalt oluliseks tööks, et sellega pikemaajaliselt tegeleda. Noored saavad töötada peamiselt suvel, kui teisi kohustusi ei ole, kogenud kokkasid ja teenindajaid on raske leida.
Mikk Rajaver, Kristjan Peäske, Killu Maidla.
  • Mikk Rajaver, Kristjan Peäske, Killu Maidla.
Lee, Lore ja Uma restoranide omanik Kristjan Peäske rääkis, et peamiselt kannatab tööjõupuuduse tõttu see, kui palju külalisi on restoranil võimalik vastu võtta. “Hooaja alguses tekib sageli olukord, kus soov külalisi vastu võtta on suurem kui meie meeskonna võimekus,” sõnas Peäske. Nii võib ilusal päeval restoranist mööda kõndides tekkida mõte, et miks küll restorani terrassid avatud pole. “Sellepärast ei ole, et külaline ei taha istuda terrassil, kus teenindajad neid teenindada ei jõua,” selgitas Peäske.

Seotud lood

Uudised
  • 31.03.25, 11:58
Tööjõupuudus ei anna armu, kaubanduses on seis pingeline
Täna on kaupmeeste jaoks tööjõupuudus jätkuvalt relevantne küsimus, kuna kassapidajaid võib olla ametisse keeruline leida.
TOP
  • 14.02.25, 13:55
Restoranide TOP 129 | “Keskklassi jääb aina vähemaks”
Tänavuse restoranide TOP-i vallutajad tõdevad, et aina vähemaks jääb inimesi, kes väljas söömist endale lubada saavad.
Uudised
  • 16.07.25, 09:00
Michelini giidi restoran sulges äri. “Elu ei käi tunnustuste järgi”
Juuni lõpus pääses restoran 38 kolmandat aastat järjest Michelini soovituste nimekirja. Nüüd on aga restoran vanalinnas tegevuse lõpetanud ja ruumidest välja kolinud.
Saated
  • 08.07.25, 09:00
Vapiano Eestisse toonud mehed avasid uue restorani. "Avasime suure pauguga"
Ettevõtja Gert Kerde avas koos äripartner Harri Amburiga uue söögikoha LaBocca, mis laiub 670 ruutmeetril ning mille alginvesteeringuteks kulus 1,3 miljonit eurot. "Avasime suure pauguga ja esimesed päevad on möödunud väga hästi. Praktiliselt iga päev on rekordkäive," rääkis Kerde.
  • ST
Sisuturundus
  • 30.06.25, 15:57
Millised on nutikad lahendused kauba liigutamiseks?
Iga päev liiguvad tuhanded kaubad ladudest poodidesse, ehitusobjektidele, tööstustesse ja mujale. Toimiva tarneahela üheks aluseks on nutikas kaubakäsitlus. See, kuidas kaupa liigutatakse, mõjutab otseselt töö sujuvust, töötajate heaolu ja kauba seisukorda. Loe, kuidas õigesti valitud tõsteseadmed muudavad kauba teisaldamise kiiremaks, lihtsamaks ja ohutumaks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele