Spaajuht: keskklass enam restoranis ei käi, vaid sööb hotellitoas poesalatit
Kuigi statistiliselt on Eestis tänavu turiste rohkem, siis ööbimiste arv on kerkinud suuresti vaid Tallinnas, kuid mujal Eestis on hotellidel ja restoranidel väga raske, rääkis Peipsi äärde rajatava loodusspaa tegevjuht Killu Maidla.
Eesti Hotellide ja Restoranide liidu endine tegevjuht Killu Maidla asub vedama Ida-Virumaa uut loodusspaad, mille ehitustööd peaksid valmima järgmise aasta suvel.
Foto: Liis Treimann
Keskmise sissetulekuga perekonnad saavad endale spaas käimist lubada vaid korra aastas ja seejuures hoiavad kõige pealt kokku, rääkis endine Eesti hotellide ja restoranide liidu tegevjuht Killu Maidla.
Ettevõtja Gert Kerde avas koos äripartner Harri Amburiga uue söögikoha LaBocca, mis laiub 670 ruutmeetril ning mille alginvesteeringuteks kulus 1,3 miljonit eurot. "Avasime suure pauguga ja esimesed päevad on möödunud väga hästi. Praktiliselt iga päev on rekordkäive," rääkis Kerde.
Tartu Kaubamaja külastatavus on viimastel kuudel jäänud mõnevõrra alla varasematele aastatele, kuid suvekuudelt oodatakse taas aktiivsemat liikumist ja paremat tulemust. Tartu Kinnisvara tegevjuhi Kristel Liivapuu sõnul mõjub keskusele hästi kõik, mis toimub linna südames.
Michelini rohelise tärni pälvinud restorani Hiis vastu kasvas huvi pärast tunnustuse saamist päris palju: lähiajaks on saadaval veel vaid mõned kohad, rääkis restorani omanik Daanius Aas.
Juulist jõustuv käibemaksutõus paneb toidukohtadele senisest tugevama hinnasurve ja mõjutab Eesti restoranikultuuri laiemalt, leiab restorani Moon peakokk Roman Zaštšerinski. Käibemaksumäära erisuse puudumine paneb tema hinnangul siinsed restoranid naaberriikidega, kus määrad on sarnased majutusteenustele kehtivatega, konkurentsis nõrgemale positsioonile.