Autor: Kaubandus.ee • 26. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlased ostavad järjest rohkem internetist, kasv 20% aastas

Erinevalt muust maailmast ei näita internetikaubanduse kasv Soomes aeglustumise märke, kirjutab tänane Helsingin Sanomat.

Elektroonilise kaubanduse assotsiatsioon ECF ennustab, et soomlaste internetiostud kasvavad tänavu 20% läinud aasta 3,25 miljardilt eurolt. Suureneb ka firmade arv, kelle teenuseid internetist osta saab.

Kesko NetAnttila, Stockmanni Hobby Halli ning arvuteid ja olme-elektroonikat müüva Verkkokauppa.comi kasvunumbrid on selle aasta alguses olnud ligi 30%. Eriti hoogsalt on kasvanud rõivamüük internetis, samas toidukaubad pole Soomes internetti veel eriti jõudnudki, kirjutab leht. Kasvuruumi jätkub ka muude igapäevakaupade osas.

"Täisverelisi" internetifirmasid, kelle tooteid saab osta ja nende eest maksta internetis, on Soomes praegu umbes 3500. Kui juurde lisada ka firmad, millele saab tellimusi esitada interneti vahendusel, on arv ligi 10 000.

USAs seevastu on kasvubuum juba raugemas. Turud on küllastunud ja ka inimesed ise on internetist küllastumas - ostukäigult oodatakse elamusi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757