Viljandi kesklinnas tegutsevad
toitlustusasutused kaasavad pärimusmuusika festivali ajaks lisatööjõudu,
muudavad menüü lihtsamaks ning võtavad kasutusele isegi kõrvalruumid, et
kliendid võimalikult kiiresti süüa saaksid, kirjutas Sakala.
"Peamine, et inimene saaks tellitu kähku kätte ja see oleks talle taskukohane,» võttis folgiaegsete ümberkorralduste põhimõtte kokku Viljandi kohviku omanik Sirje Garnik.
Seepärast on osa söögikohti jätnud menüüst välja keerulised toidud, mille valmistamisega läheb aega, ja asendanud need lihtsamate või rahvalikumatega.
«Meie pakume näiteks makarone hakklihaga, neljaviljaputru ja kama,» loetles festivaliaja populaarsemaid toite Ene Saar, kelle juhitava Isu Toa spordihoone kohvik tegutseb suure festivalitelgi läheduses.
Kliendirohkusest ajendatud hinnatõusu enamik «Sakala» küsitletud toidukohtade pidajatest ei kavandanud. Pigem lubati, et kuna road on lihtsamad, tuleb kõhutäie eest vähem maksta. Päris kõik suurema tasu küsimisest siiski ei loobunud, näiteks tõstis hindu Isu Tuba.
Seotud lood
Selveri pagarilettide küpsetusjuhi Irina Kaganskaja sõnul on viimastel aastatel pagaritoodete müük märkimisväärselt kasvanud. Eriti menukaks on osutunud käsitsi valmistatud ciabatta'd ja focaccia'd oliividega.