Autor: Kaubandus.ee • 25. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi võib alkoholimüügi litsentsist ilma jääda

Tallinna linna pressitalitus teatas aripaev.ee-le, et Tallinnas Norde Centrumis asuv Rimi võib maksimaalse karistuse korral jääda ilma alkoholimüügi litsentsist.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul ei tohi ükski alkoholimüügi piirangu eiramine karistuseta jääda, mistõttu algatas ettevõtlusamet Norde Kaubanduskeskuses asuvas Hyper Rimi kaupluses toimunud rikkumise osas väärteomenetluse.

"Täname TV3 "Seitsmeseid uudiseid" sellest rikkumisest avalikkuse teavitamise eest," ütles Mutli. "Samas tuleb tunnustada ka Rimi esindaja julgust ja otsustavust teleuudist ennetavalt juhtunust linnavalitsust teavitada."

Mutli sõnul jääb aga arusaamatuks, miks väidetavalt rikkumist pealt näinud ajakirjanik sellele kohe tähelepanu ei juhtinud ja seda ei takistanud. "Kindlasti oleks kodanikujulgus ja aktiivne sekkumine taoliste juhtumite vastu võitlemisel tõhusaks abiks," rõhutas Mutli.

Abilinnapea lisas, et kindlaks ja tõhusaks inimlikke eksimusi välistavaks abinõuks on kassaaparaatide seadistamine selliselt, et oleks takistatud alkoholi müümine peale 20.00, nii nagu Prisma kauplustes on juba tehtud. "Peaksime kaaluma sellise kohustuse sisseseadmist kõikides suuremates kauplustes, kus on olemas arvutipõhine kassasüsteem," ütles Mutli.

TV3 "Seitsmesed uudised" kajastasid eile Norde Centrumi Rimi hüpermarketis teisipäeval, 22. jaanuaril kella 21.15 paiku aset leidnud alkoholimüügi eeskirja rikkumist.

Maksimaalse karistusena võib Rimi hüpermarket jääda ilma alkoholimüügi litsentsist, väikseim karistus oleks rahatrahv, mis juriidilise isiku puhul võib ulatuda 50 000 kroonini.

Kui kaua ja mis tulemustega menetlus lõppeda võiks, ei oska praegu keegi öelda, küll aga võetakse menetluse käigus arvesse kergendavaid asjaolusid: esiteks seda, et Rimi puhul oli tegu esimese rikkumisega, ja teiseks, et ettevõte juhtunust ise enne selle televisiooni uudistesse sattumist linna teavitas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700