Autor: Kaubandus.ee • 7. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endine linnapea tahab rajada Pärnu suurima kaubanduskeskuse

Pärnu linnavalitsuses kehtestatud Kilgi 4 ja 4a detailplaneeringu järgi saab ärimees ja endine linnapea Einar Kelder rajada praeguse Härma kaubahoovi asemele 30 000 ruutmeetri suuruse ehk Kaubamajakast poole suurema kaubanduskeskuse.

Keldri sõnade kohaselt kavatsetakse kaubanduskeskus ehitada kolmes etapis: esimeses järgus peaks Kilgi tänava äärde kerkima Maxima 5000ruutmeetrise ehitusaluse pinnaga kuni kahekorruseline kauplus, teises järgus on kavas lammutada vanadest sõjaväegaraažidest rajatud praeguse kaubakeskuse hoonetiivad ja ehitada asemele 15 000ruutmeetrine kuni kolmekorruseline ostukeskus, kolmandas järgus saaks ehitada veelgi juurde 10 000 ruutmeetrit kaubanduspinda.

Keldri sõnade järgi ei ole Maxima esimese järgu ehitamise aega väja öelnud, kuid tõenäoliselt jääb see sellesse aastasse.

Maxima Eesti OÜ avalike suhete juht Erki Erilaid nii optimistlik siiski pole. “Tahaksime sinna poe teha, kuid lahtisi otsi on palju, see asi on veel väga kaugel. Sel aastal kindlasti midagi ehitama ei hakata,” ütles ta.

Kaubanduskeskuse teise etapi ehitamisega on Keldri sõnade järgi kavas alustada järgmise aasta teises pooles. Selleks ajaks peaks valmima arhitekt Meeli Truu ja projekteerimisfirma Nord Projekti projektlahendus ja kopa saaks maasse lüüa. Kui järgmise aasta teises pooles saab ehitama hakata, peaks kaubanduskeskus valmima 2010. aastal, seletas Kelder.

Kolmanda ehitusjärguga midagi kindlat Keldri sõnutsi kavandatud ei ole. “Planeeringuga jääb selline võimalus,” rääkis ta.

Ühegi võimaliku rentnikuga Keldri sõnutsi kokkuleppeid sõlmitud ei ole.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757