Kaubandus.ee  • 30. juuli 2009
Jaga lugu:

Toitlustusettevõtja: sügis on Tartu tõetund

Suvel välisterasside najal vaevu hingitsevatest söögikohtadest võib osa uue aasta alguseks haihtuda, arvas FGS Estonia OÜ juhatuse liige Meelis Mäeots.

„Toitlustusäris tegelemine on praegu väljakutse. Huvitav ongi masust välja ujuda. Kellel see õnnestub, jääb pikemaks püsima," lausus Mäeots. Kõige hapramad olevat praegu kõrgemate hindadega a' la carte'i restoranid. "Kui varem oli 100-300 krooni lõunasöögi eest välja käia okei, siis nüüd see enam nii kindlasti ei ole," ütles Mäeots.

Krediidiinfo andmetel sipleb enamus Tartu toitlustuskohtadest maksuvõlgades. Võlad jäävad saja tuhande kuni miljoni krooni vahemikku. Ammende Villa Catering OÜl, kes haldab Volga restorani, on maksuvõlg veidi vähem kui pooleteist miljonit.

Mäeotsale jääb mõistmatuks piir, millal ettevõte ametlikult laostub. „Muidugi on see maksuameti ja ettevõtte vaheline asi. Aga kui maksuvõlg on ajatamata ja ettevõte laseb lihtsalt üle, jääb mulle arusaamatuks, millal maksuamet pankroti välja kuulutab," ütles Mäeots.

FGS Estonia OÜle kuuluv buffet-restoran Rehepapp pääses Mäeotsa sõnul pankrotist üle noatera. Kevadel oli ettevõtte maksuvõlg 340 000 krooni, kuid tänase krediidiinfo seisuga on see kahanenud saja tuhande kroonini.

Mäeotsa ütlemist mööda päästis Rehepapi hukust bussijaama esimesel korrusel asuv kiirsöögikoht. Tänu asukohale voorib seal päevas läbi ligi kümme tuhat inimest ning bussijaama puhvet tuleb tugevasse plussi.

Mäeots näeb veelgi helgemat tulevikku. Plasku ja Tasku juurde ehitatakse lähitulevikus ka AHHAA keskus ja mais avati seal lähedal ka Swedbanki Lõuna-Eesti peakontor. "Tartu linn koondub siia," arvas Mäeots.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt