Autor: Kaubandus.ee • 18. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaupmehed nurisevad Venemaa veinilitsentsidega

Üksteist Venemaa suurimat alkohoolsete jookide importijat pöördus kirjaga peaminister Vladimir Putini ja tolliteenistuse juhi Andrei Beljaninovi poole, et lükata veini ja veinitoorme maaletoojate litsentseerimine edasi 1. juulile.

Importöörid paluvad tühistada möödunud aasta viimastel päevadel teatavaks saanud litsentsinõude, mis hakkas kehtima 1. jaanuaril, kirjutas ajaleht Vedomosti. Veinilitsentsi nõue tulenes aastavahetusel ellu rakendunud Venemaa, Valgevene ja Kasahstani tolliliitust. Kange alkoholi sissevedu oli juba varem litsentseeritud.

Venemaa tööstus- ja kaubandusministeerium oleks pidanud hakkama veinilitsentse väljastama alates 1. jaanuarist, kuid ettevõtjate sõnul hakati taotlusi vastu võtma alles möödunud nädalal. Reedel, 15. jaanuaril, ilmnes, et muutunud on taotluse vorm ja importöörid pidid paberid ümber vormistama.

Ministeeriumi andmetel võtab litsentsi saamine aega kuni kaks nädalat, seega saavad esimesed importöörid oma litsentsid kätte veebruari alguses, mis tähendab, et kauplustes ja restoranides võib vahepeal vein otsa lõppeda.

Veinikaupmeeste hinnangul saavad nad viivitusest kahju vähemalt 300 miljonit dollarit.

Hädas on ka alkoholitootjad, kel seisab piiril kinni 70% veinitoormest ja 100% šampanjatoormest.

Venemaa, Valgevene ja Kasahstani tolliliit loodi möödunud aasta 27. novembril ja jõustus 1. jaanuaril. Tolliliiduga plaanivad hiljem ühineda ka Kirgiisia ja Tadžikistan.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700