Autor: Kaubandus.ee • 6. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Remmelg: Ragn-Sells ei riku krõpsupakendiga seadust

Krõpsupakendite eraldi kogumine energiakasutuse eesmärgil pole vajalik ega seadusega nõutud, ütles Ragn-Sells ASi ärijuht Agu Remmelg.

"Segaolmeprügi saab edukalt põletada kas plaanitavas Iru jäätmepõletustehases või Ragn-Sellsi jäätmekütuse tehases," selgitas ta.

Pühapäeval ütles MTÜ Eesti Pakendiringlus juhatuse esimees Aivo Kangus, et Ragn-Sells palub oma sorteerimisjuhendis visata pakendid prügikasti, käitudes nii ebaeetiliselt kui ka seadusevastaselt.

Agu Remmelg märkis, et krõpsupakid on rasvaga määrdunud ja seetõttu ei sorteerita neid välja materjalina ringlussevõtu eesmärgil. "Määrdunud pakend sobib jäätmekäitlushierarhias madalamal asuvatele käitlusviisidele nagu ladestamine või energiakasutus. Viimast meetodit kasutabki Eesti Pakendiringlus," kinnitas ta.

Valikkogumine on tema ütlusel otstarbekas eelkõige nende pakendite või jäätmete eraldamiseks, mis on piisavalt kvaliteetsed ja puhtad ringlussevõtuks materjalina.

"Piisava materjalikvaliteedi tagamiseks on oluline teha jäätmete liigitikogumine tavakodaniku jaoks lihtsaks. Selleks ongi Tootjavastutusorganisatsioon OÜ koostöös Ragn-Sellsiga algatanud eramuomanikule pakendikoti teenuse ja korrusmajadele pakendikonteineri teenuse," rääkis Remmelg.

Ragn-Sellsi kogemusel annab kõige parema tulemuse vahetult tarbija juurest pakendite kogumine. "Avalikest konteineritest kogutud pakendijäätmed on kõige kehvema kvaliteediga ja seetõttu sobivad paremini energiakasutuseks. Kaasaegsete tehnoloogiliste lahenduse kasutamisel ei ole vaja määrdunud krõpsupakke muust prügist eraldada. Selle töö saab vabalt jätta masinatele," seletas Remmelg.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757