Autor: Kaubandus.ee • 27. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV soovitab Tallinna Kaubamaja aktsiaid osta

Ehkki oma põhivaldkondades, milleks on kaubamajad ja supermarketid, teenis Tallinna Kaubamaja miinust nii äri- kui ka puhaskasumis, soovitab LHV ettevõtte aktsiaid osta.

Järgneb LHV analüütiku Nils Vaikla kommentaar Tallinna Kaubamaja I kvartali tulemustele.

Tallinna Kaubamaja avaldas müügitulemused juba 12. aprillil. Kaubamaja müüginumbrid langesid 2010. aasta I kvartalis aastaga 6%, mis vastas meie ootustele. Tulemusi mõjutas sesoonsus, kuna I kvartal on jaekaubanduses enamasti aasta nõrgim.

Oodatust suurem oli ettevõttel müüdud kaupade kulu, mis andis kaubamaja brutokasumiks 22,9 miljonit eurot ning brutomarginaaliks 21,5%. Brutokasum tuli seetõttu 6% alla meie ootuste.

Kaubamaja jäi I kvartalis väiksesse ärikasumisse. Ärikasumit teenis peamiselt kinnisvara ärisegment, ärikasumisse jäi ka autokaubanduse segment. Tallinna Kaubamaja põhilised segmendid, kaubamajade ning supermarketite ärisegment, olid miinuses nii ärikasumi kui ka puhaskasumi poolest. Jalatsikaubandus on endiselt nõrk.

Tulemusi mõjutasid Läti Selverite sulgemisega seotud kulud 1,3 miljonit eurot, mis viis Tallinna Kaubamaja kokkuvõttes 0,4 miljoni euro suurusesse puhaskahjumisse. Selveri puhaskasum Eestist oli 0,6 miljonit eurot.

Meie prognoosisime ettevõtte puhaskasumiks 1,1 miljonit eurot. Arvestamata Läti Selverite ühekordseid kulusid, vastasid I kvartali tulemused meie ootustele.

Järgnevatel kvartalitel prognoosime käibe ning kasumimarginaalide paranemist, kui majanduse sisenõudlus hakkab vaikselt kosuma. Kaubamaja märkis I kvartali majandusaruandes, et märtsikuu kaubamajade ärisegmendi müügitulu oli eelmise aastaga samal tasemel, mis näitab, et müük on stabiliseerumas.

Positiivne on Kaubamaja tulemuste juures, et ettevõte on suutnud aasta jooksul tegevus- ja tööjõukulusid kärpida. LHV-l on aktsiale “Osta” soovitus ning oleme ettevõtte tuleviku suhtes jätkuvalt positiivselt meelestatud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070