Autor: Kaubandus.ee • 6. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Virkebau: pankrotiavaldusega tegi Larin julge sammu

Rõiva- ja tekstiililiidu juhatuse esimehe Meelis Virkebau sõnul oli PTA Grupi pankrotiavalduse sisse andmine ettevõtte juhile kindlasti raske aga samas julge käik.

„Ma arvan, et see pankrotiavalduse sisse andmine on väga julge samm. Et mitte seda lükata lõpmatuseni edasi, kui juhil on pilt selge, et olukorrast väljapääsu ei ole,“ rääkis Virkebau. Ta lisas: „selles mõttes väärib see samm austust. Võib ainult ette kujutada kui raske see oli.“

Samas rõiva- ja tekstiilisektoril üldiselt ei lähe praegu väga kehvasti. „Üldiselt ei ole aeg rõiva- ja tekstiiliettevõtetele keeruline ja raske aga kui me loeme iga päev uudiseid, siis tekitab see muret tuleviku pärast,“ selgitas Virkebau.

Lõviosa ettevõtetel on aga tema sõnul praegu tööd küllaga ja tellimusi jätkub kindlalt vähemalt aasta lõpuni. „Ma olen ka varem öelnud, et raskused on ettevõtetel, kes töötavad kolmele Balti riigi turule, Venemaale ja Ukrainale, mis on keskmise tarbija nõrgema ostuvõimega ja mis liigub kiiremini kriisi käigus üles alla.“

Skandinaaviamaadesse ja Kes-Euroopa turgudele müüjatel läheb enamvähem hästi juba alates 2010. aasta aprillist ehk elu on peale seda kogu aeg stabiilsemaks läinud, rääkis Virkebau. 

Täna pealelõunal kuulutab Harju maakohus välja PTA Grupi pankrotiotsuse. Ettevõtte pankrotti taotles PTA Grupi juht Peeter Larin, kes eile toimunud esimesel ja viimasel pankrotiistungil oli endiselt ettevõtte pankroti välja kuulutamise poolt.

Esimene PTA Grupi võlausaldajate üldkoosolek toimub 20. septembril kell 10 Harju maakohtus.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700