Autor: Maarit Eerme • 31. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Biobanaanide müük kasvas aastaga ligi kolmandiku

Tarbijad eelistavad üha enam orgaaniliselt kasvatatud puuvilju. Nii on Rimi kauplustes keemiliste tõrjevahendite ja kunstväetisteta kasvatatud biobanaanide müük kasvanud aastaga kolmandiku võrra.

„Tarbijad hindavad üha enam puu- ja köögiviljade puhul laia valikut ning aina sagedamini soovitakse osta kunstväetisteta kasvatatud vilju,“ sõnas Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats. „Hoolimata veidi kõrgemast hinnast on paljudele tarbijatele tähtis, et toiduained oleks orgaaniliselt kasvatatud. Seda näitavad nii biobanaanide kui ka teiste mahetoodete müügitulemused. Võrreldes eelmisel aasta tulemustega ostetakse biobanaane igakuiselt ligi 35 protsenti enam,“ lisas Bats.

Biobanaanide kasvatamisel ei kasutata keemilisi tõrjevahendeid ega kunstiväetisi. Viljade kasvatamisprotsessi kontrollivad regulaarselt rahvusvahelised ja sõltumatud organisatsioonid, kes väljastavad viljade kvaliteedi kohta sertifikaadi.

Rimi kauplustes on vastavalt hooajale ning sortimendile igapäevaselt müügil enam kui 300 puu- ja köögivilja. Lisaks on valikus mitmed maitserohelised.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070