Autor: Maarit Eerme • 13. märts 2015

Soomlased sooritavad järjest enam oste e-poodides

Viimase viie aastaga on Soome e-kaubandus kasvanud ligi viiendiku võrra ning möödunud aastal tõid soomlased e-poodidele sisse 10,5 miljardit eurot, kirjutab Tarbija24.

Soome naised eelistavad veebipoodidest järjest enam osta riideid, raamatuid, mänge ja rongipileteid, samal ajal kui mehed kulutavad oma raha hasartmängudele, riietele ja DVD-dele, vahendab Yle Uutiset. Enim on suurenenud veebipoodide kaudu alkoholi ostmine, mis viie aastaga on praktiliselt viiekordistunud.

«Mugavus, hind ja lai valikuvõimalus on põhjused, miks inimesed eelistavad veebipoode kasutada,» sõnas uuringufirma TSN Gallup arendusjuht Ville Wikström. Soomes on e-kaubanduse alast statistikat kogutud alates 2010. aastast kvartalipõhiselt 11 500 soomlase tarbimisharjumuste alusel.

Loe pikemalt  Tarbija24.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700