Autor: Maarit Eerme • 13. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlased sooritavad järjest enam oste e-poodides

Viimase viie aastaga on Soome e-kaubandus kasvanud ligi viiendiku võrra ning möödunud aastal tõid soomlased e-poodidele sisse 10,5 miljardit eurot, kirjutab Tarbija24.

Soome naised eelistavad veebipoodidest järjest enam osta riideid, raamatuid, mänge ja rongipileteid, samal ajal kui mehed kulutavad oma raha hasartmängudele, riietele ja DVD-dele, vahendab Yle Uutiset. Enim on suurenenud veebipoodide kaudu alkoholi ostmine, mis viie aastaga on praktiliselt viiekordistunud.

«Mugavus, hind ja lai valikuvõimalus on põhjused, miks inimesed eelistavad veebipoode kasutada,» sõnas uuringufirma TSN Gallup arendusjuht Ville Wikström. Soomes on e-kaubanduse alast statistikat kogutud alates 2010. aastast kvartalipõhiselt 11 500 soomlase tarbimisharjumuste alusel.

Loe pikemalt  Tarbija24.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070