22. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiilimüügi buum: eestlased kulutasid telefonidele pea 10 miljonit eurot

Nokia 3310
Foto: EPA
Turu-uuringufirma GfK Retail & Technology andmetel müüdi Eestis augustis 9,9 miljoni euro eest 37 300 uut mobiiltelefoni, millega sündis neljandat kuud järjest uus rekord. Mobiiltelefonide jaemüük kasvas augustis juuliga võrreldes 11% ja müügikäive 5%.

Tele2 müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul on viimase nelja kuuga mobiiltelefonide turg hoo sisse saanud ning kogu aasta müügiprognoosides võib optimistlik olla. „Eesti majanduskasv on olnud oodatust suurem. Eile avaldatud Fontese palgauuringust selgus, et Eestis ei ole palgad olnud mitte kunagi nii kõrged kui praegu. On näha, et Eesti tarbija tunneb ennast kindlalt ja julgeb endale lubada väiksemaid luksuskaupu, nagu uus nutitelefon,“ ütles Seema ja lisas, et oma osa augusti müügist oli ka kooli algusega seotud.

“Tooksin augustikuust eelkõige välja kõigile tuttava ikoonmudeli Nokia 3310 tagasituleku, mis tõstis Elisas hetkeliselt taas üles ka nuputelefonide müügi. Õige pea oli kuulda siiski klientide tagasisidet, et tänasel päeval on nuputelefon ikkagi tore aksessuaar, mida kasutada nutitelefonile lisaks. Ainult 2 G võrgus töötava seadmega ikkagi igapäevaelu enam tänastele standarditele vastavalt korraldada ei saa,” ütles Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu.

Seema sõnul on nuputelefonide populaarsus mõjutanud ka telefonide keskmist hinda, mis augustis langes selle aasta madalaimale tasemele. GfK jaeturu uuringu kohaselt oli mobiiltelefoni keskmine ostuhind augustis 265 eurot, mis on 5,6 protsenti vähem kui juulis. “Kuna septembris jõuavad müügile Apple’i uued mudelid, siis tõenäoliselt see trend nii ei jätku,“ lisas ta.

Elisa erakliendi poolt augustikuus ostetud keskmise nutitelefoni hinnaks kujunes 330 eurot, mis on 30 euro võrra kõrgem kui mullu. Seega jätkub sama trend mis varasemalt ja aina enam ostetakse paremate tehniliste näitajatega seadmeid, kuna ootused järgmiste nutitelefonide tehnilistele võimekustele aina kasvavad.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070