Autor: Helen Külaots • 31. mai 2022

Selveri e-poest saab nüüd üle Eesti tellida kaubad ParcelSea nutipostkasti

Aasta algusest on Selver teinud koostööd nutipostkasti ettevõttega ParcelSea. Esialgu said toidukauba tellida oma nutikasti vaid need, kes elasid Harjumaal, nüüd on see teenus aga avatud kõigile üle Eesti.
Selveri e-poest saab nüüd üle Eesti tellida kaubad ParcelSea nutipostkasti.

“Toidukauba tellimiseks ParceSea nutipostkasti tuleb Selveri e-poes tuleb teha lihtsalt vastav tarnevalik,” ütleb Parcelsea asutaja Tanel Raun ja lisab, et nutipostkast koosneb 3 erineva suurusega lahtrist, mis mahutavad kokku ca 200L kaupa – kõige suuremas kapis on ka külmasahtel temperatuuritundlikele toodetele. “Kõige suurema lahtri disainimisel lähtusime Selveri ostukäru suurusest, seega ühe Selveri ostukäru jagu kaupa mahub nutipostkasti ära.”

Nutipostkasti toidukauba tellimine eeldab seda, et inimene on oma eramaja või ridaelamu juurde rentinud ParcelSea kasti. “Need, kellel on nutikas postkast olemas, ei pea enam oma väljaskäimisi sättima kulleri tuleku järgi – kauba tooja saab jätta kogu kraami sinna kasti. Samuti on võimalik läbi ParcelSea nutipostkasti kaupa kodust saata ning tagastada,” ütleb Raun.

Nutipostkast pole maailma mõistes uudne nähtus

“Seda kontseptsiooni on erinevates riikides korduvalt testitud, kuid meie innovatsioon on kasutuslihtsuses ja selles, et nutipostkasti saavad kasutada kõik kullerettevõtted, tuttavad, kasvõi naabrid naabrid ilma ühegi võtme, äpi või koodita. Tegemist on “avatud lahendusega” ehk nutipostkasti lahtrid on tühjadena avatud olekus (igaüks saab kauba jätmiseks ligi) ning need sulguvad alles siis, kui kuller sinna kauba asetab ja lahtri klõpsuga sulgeb. Siis see lukustub ja jääb omanikku ootama,” selgitab Raun.

ParcelSea nutipostkast on arendatud Eestis.

ParcelSea nutipostkast on arendatud Eestis

ParcelSea asutasid kolm tehnoloogiahuvilist aastal 2020 – Andres Sampka, Indrek Jürgensoni ja Tanel Raun. Nende soov oli muuta kullerteenus lihtsamaks, kiiremaks ja turvalisemaks. “Idee sai alguse enda murekohast, et pidime internetist tellitud kaupade kullerit kodus ootama. Probleemiga edasi tegeledes saime aru, et mure on ka kulleritel, sest tihtipeale pole inimesi kodus ja nad peavad hiljem uuesti samasse kohta tagasi minema.”

“Esimese mudeli ehitasime pappkastidest, liimist, poltidest ja mutritest ja andsime spreivärvidega tootele esimese välimuse. Teine prototüüp valmis juba peenematest materjalidest ja tehnikatest ning olime tulemusega väga rahul,” kirjeldab Raun toote sündi. Nüüdseks on ParcelSea nutipostkastid jõudnud ka välisturule.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757