"Toidu ränga hinnatõusu tingimustes peame kõik ekstra pingutama, et kõrge kvaliteediga kodumaise toidu tootmine ja tarbimine säiliks," ütleb Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük.

- Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük
- Foto: Vallo Kruuser
HKScani Baltikumi äridirektor Kristina Mustonen-Shevelevskyi sõnul otsivad tarbijad alternatiive odavama hinna näol, aga samas eelistatakse oma toidulaual kvaliteetset toitu nii palju kui võimalik ja antakse ehk veidi järele tarbitavas mahus. “Hiljuti viis Norstat läbi ka uuringu, mis puudutas kanaliha tarbimist. Sellest selgus, et maitse ja hinna kõrval on tarbijate jaoks oluline liha kodumaine päritolu. Samuti oli 91% vastanute jaoks antibiootikumivaba kanaliha oluline, seega kvaliteedis tarbija veel järeleandmisi ei tee,” ütles ta.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Alates 2008. aastast, mil Baltimaades võeti kasutusele iseteeninduskassad, on traditsioonilisel jaemüügiturul toimunud märkimisväärne nihe. Ehkki iseteeninduskassas läheb ostlemine kiiremini ja ekraanilt on ostetavaid tooteid mugav valida, siis tekib jaemüüjale paraku ka kadusid. Näiteks mõnikord ajab klient raha kokkuhoidmiseks „kogemata“ tooted segamini ja tasub sarnase, kuid soodsama toote eest. Nutilahendusi pakkuva ettevõtte StrongPoint võtmekliendihaldur Anton Martšenko sõnul hoolitseb tänapäevane tehnoloogia lisaks tegutsemiskiirusele ka eksimuste ärahoidmise eest.