Coopi juht: Eesti toitu ei tohi asendada Poola hakklihaga
Coop on välja töötanud strateegia, mis võimaldab Eesti kohaliku värske toidu tootjaid ja tarbijaid ulatuslikult toetada. Seda tutvustas Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimees Rainer Rohtla.
Rohtla peab oluliseks kohaliku toidutootmise säilimise toetamise.
Foto: Coop Eesti
„Lihtsam oleks Poolast külmutatud hakkliha ja Leedust joogipiim sisse võtta, aga see oleks surmahoop meie kohalikule toidule. Coop on võtnud südameasjaks veelgi kasvatada kohaliku toidu võimalusi poodides, et seista vastu kohaliku toidutootmise hääbumisele, mis muidu reaalselt terendaks,“ ütles Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimees Rainer Rohtla.
Coop Eesti tegevjuht Rainer Rohtla rääkis Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil, et neil on sortimendis üle 60% Eestis tootjate kaupa. „Kui Eesti toidutootjaid ei oleks, siis ei oleks ka Coopi. Hindame Eesti tootjaid ja püüame anda endast parima,“ sõnas Rohtla.
Eesti inimesed peavad oma heaolu aluseks pere olemasolu, head und ja emotsionaalset tasakaalu, selgub Rimi füüsilise ja vaimse heaolu teemalisest uuringust, mis viidi läbi kõigis kolmes Balti riigis.
Kaupmeeste hinnangud koalitsioonilepingus planeeritava käibemaksu tõustmise suhtes on erinevad, kuid tuuakse välja, et käibemaksu kõrval on olulisem võitlus ebaõiglaste maksudega ning sihtotstarve, milleks riik täiendavat tulu kasutab.
Alates 2008. aastast, mil Baltimaades võeti kasutusele iseteeninduskassad, on traditsioonilisel jaemüügiturul toimunud märkimisväärne nihe. Ehkki iseteeninduskassas läheb ostlemine kiiremini ja ekraanilt on ostetavaid tooteid mugav valida, siis tekib jaemüüjale paraku ka kadusid. Näiteks mõnikord ajab klient raha kokkuhoidmiseks „kogemata“ tooted segamini ja tasub sarnase, kuid soodsama toote eest. Nutilahendusi pakkuva ettevõtte StrongPoint võtmekliendihaldur Anton Martšenko sõnul hoolitseb tänapäevane tehnoloogia lisaks tegutsemiskiirusele ka eksimuste ärahoidmise eest.