• 17.02.09, 12:44
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Euroalal rekordiline kaubandusdefitsiit

Euroala kaubandusdefitsiit kasvas 2008. aastal 32,1 miljardile eurole, mis on suurim miinus ühisraha euro käibeletulekust 10 aastat tagasi, teatas täna Euroopa statistikaamet.
2007. aastal oli kaubandusbilanss 15,8 miljardi euroga plussis.
Euroala peamised eksporditurud on Suurbritannia ja USA. Läinud aasta esimese 11 kuu jooksul kahanes eksport Suurbritanniasse 2007. a sama perioodiga võrreldes 3% ja USAsse 5%.
„Globaalse turu väga nõrk nõudlus mõjutab euroala eksporti tugevalt,“ ütles IHS Global Insight’i ökonomit Howard Archer agentuurile Bloomberg. „Eriti halvad uudised on eratarbimise järsk langus USAs ja Suurbritannias ning Euroopa arenevate turgude kiire majanduslangus,“ ütles ta.
Euroopa suurima autotootja Volkswageni tarned vähenesid läinud kuul 20% ning eriti tugeva löögi on laenukriis andnud automüügile seni tugevatel turgudel Brasiilias, Hiinas, Venemaal ja Indias.
„Viimastel aastatel tõid investeeringud Hiinasse, Indiasse ja Lähis-Itta kaasa kasvava nõudluse Euroopa kapitalikaupade järele,“ ütles ING Groep NV ökonomist Carsten Brzeski. „See nõudlus on nüüd kokku kukkunud,“ ütles ta, prognoosides eelolevatel kuudel sama trendi jätkumist.
Euroalal rekordiline kaubandusdefitsiit

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 14.10.24, 09:50
Partner Kuukaardi makselahendused koguvad järjest suuremat populaarsust. Loe, mis need on!
Partnerkaardiga Selveris, Kaubamajas, Delice´is, I.L.U.-s ja L´Occitane kauplustes oste tehes tasub alati kaaluda, kas soovid maksta ostu eest kohe või hiljem. Muutes oma tavalise Partnerkaardi Partner Kuukaardiks, tasud ostude eest endale sobival ajal. TKM Grupi Partnerkaardi arendusjuht Rene Paats räägib lähemalt.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele