Autor: Kaubandus.ee • 19. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Türgi keelab euroliidu eeskujul baarides ja restoranides suitsetamise

Türgi keelab tänasest suitsetamise baaridest, restoranides ja kinnistes ruumides, järgides sellega euroliidu riikide nagu Itaalia, Iirimaa ja Suurbritannia eeskuju, kirjutas Bloomberg.

Täna kehtima hakanud keeld järgneb 2008. aasta mais vastu võetud seadust, mis keelas suitsetamise töökohtades, kauplustes, koolides ja haiglates.

Umbes 35% Türgi täisealisest elanikkonnast on suitsetajad, seal hulgas rohkem kui pooled riigi meestest. Türgi valitsus kulutab umbes 4,2 miljardit dollarit aastas, et ravida suitsetamisest tekkinud haigusi, samas teenib riik sigarettide müügi maksudest rohkem kui kahekordse summa tagasi.

Ettekujutus, et türklased ja tubakas on lahutamatud kajastub ka mitmes Euroopa keeles väljendiga "suitsetab nagu türklane", viidates türklaste rohkele suitsetamisele.

Keelu tagajärjel võib aga Türgi tubakaturg 5% kokku tõmbuda, vahendas ajaleht Hurriyet American Tobacco Plc kohaliku üksuse tegevjuhi sõnul. Maailma suurimad sigarettide tootjad BAT ja Philip Morris International Inc toodavad sigarette Türgis.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757