Autor: Kaubandus.ee • 25. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kati Kusmini asemel saab Kalevi juhiks Mait Nilson

Kalev Chocolate Factory uueks juhatuse esimeheks saab seni tootmisvaldkonna eest vastutanud Mait Nilson. Kalevi senine tegevjuht Kati Kusmin lahkub ettevõttest augusti lõpus.

Kalevis 2005. aasta maist töötava Mait Nilsoni (40) sõnul jätkab ettevõte senises rütmis ja strateegiaga. "Olulisi muudatusi kavas ei ole ning oleme Põrguväljal jätkuvalt üks meeskond, kelle ülesandeks on hoida kõrgel kodumaise magusatööstuse lippu nii siin kui Eestist väljaspool. Kalevi šokolaadivabriku turupositsioon on siseriiklikult jätkuvalt hea, oleme kohanenud uue turuolukorraga ja otsime aktiivselt võimalusi ekspordiks," sõnas ta.

Varem on Nilson töötanud Baltcom Eesti peadirektorina, samuti juhtinud MicroLinki kolmes Balti riigis tegutsevat andmesidedivisjoni. Nilson on töötanud ka Tallinna Piimatööstuse marketingijuhi ja juhatuse liikmena ning ärikonsultandina.

Kalev CF nõukogu liikme Oliver Kruuda sõnul ei too tegevjuhtkonna vahetus kaasa sisulisi muutusi. "Kati töö Kalevis on pidevalt muutunud majanduskeskkonda silmas pidades muljetavaldav. Ettevõtte on kohanenud uue turuolukorraga ja suutnud oma positsiooni veelgi parandada. Tahan teda omanike nimel tänada tehtu eest ja olen veendunud, et Katil on võimekust kaugelt enamaks kui ühe hea Eesti magusatööstusettevõtte juhtimiseks," ütles ta.

Kalev CF teatel nimetas nõukogu ettevõtte teiseks juhatuse liikmeks Marko Kaha (39). Kaha on Kalev CF emaettevõtte ASi Luterma nõukogu ja mitmete Luterma tütarettevõtete nõukogu liige. Sellega seoses lahkub Kati Kusmin Luterma tütarettevõtete AS Vilma, Kalev Jõhvi Tootmine AS ja Kalev CF tütarettevõtte Maiasmokk OÜ juhatusest. Tütarettevõtete juhatuse liikmetena jätkavad Mait Nilson ja Marko Kaha.

Kati Kusmini sõnul oli aeg Kalevis põnev ja väljakutseid pakkuv. "Praegune aeg tingib majanduses olukorra, kus omanikud tahavad ja ilmselt peavadki ise rohkem juhtimisele lähemal olema. Kuivõrd lõppesid ettevõtte juhatuse liikmete tähtajalised lepingud, siis otsustasime koos, et minu lahkumine on praegusel hetkel parim lahendus. Lahku läheme sõpradena, teisiti poleks see Oliveri puhul ka võimalik," ütles Kusmin.

Kusmini sõnul pole ta otsustanud, mida edasi teeb. "Vaatan rahulikult ringi, otsused on selleks veel liiga värsked, et midagi konkreetset öelda," rääkis ta.

Kusmin töötas Kalevis 2004. aastast nii müügidirektori kui hiljem kontserni restruktureerimise järel Kalev Chocolate Factory juhatuse esimehena. Varem on ta töötanud Tallinna Kaubamaja direktorina.

Kalev Chocolate Factory põhitegevuseks on šokolaadi- ja suhkrukondiitritoodete tootmine ning šokolaadi-, suhkru- ja jahukondiitritoodete müük. Peamisteks välisturgudeks on Balti riigid, Skandinaaviamaad ning Venemaa. Firma tütarettevõtted on pagari- ja kondiitritooteid ning jahulisi pooltooteid tootev AS Vilma, küpsiste ning leiva-, saia- ja kondiitritooteid tootev Kalev Jõhvi Tootmine AS ning Kalevi kommipoode ja kohvikuid opereeriv Maiasmokk OÜ.

Kati Kusmin ja Oliver Kruuda

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757