Autor: Kaubandus.ee • 18. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hesburger laieneb kriisi kiuste

Soome perekonnale kuuluv kiirtoidukett Hesburger, mis on Baltimaades omataoliste seas suurim, valmistub tänavuseks töörohkeks aastaks.

„Mullu avasime Balti riikides kümme uut toidukohta ja ilmselt avame tänavu sama palju juurde,“ ütles Hesburgeri tegevjuht Kari Salmela Äripäeva rahvusvahelisele uudiskirjale news2biz. Tema sõnul on selleks hea aeg, kuna rendihinnad on all.

„Meil ei ole vaja selleks midagi teha, sest üürileandjad tulevad ise meie juurde. Meil tuleb ainult pakutavate üüripindade seast parimad välja valida,“ märkis Salmela.

Tema ütlusel on suutnud Hesburger Baltimaades suuremast majanduslangusest kõrvale jääda. „Kui üldiselt on käive ühe toidukoha kohta ja klientide hulk võrreldes varasemate aastatega  vähenenud, siis mõnes kohas suutsime näitajaid kasvatada,“ kommenteeris Salmela. 

Baltimaades kalduvad inimesed ostma odavamaid tooteid, mida aga ei saa täheldada Soomes, kuigi samas ei ole pidanud Hesburger Salmela ütlusel kriisi ajal ühtegi kohta sulgema.

Tänavu plaanib kiirtoidukett avada Leedus ja Lätis kolm uut söögikohta ja Eestis peaks juurde tulema kaks uut. Hesburger loob ka iga toidukoha tarvis uue firma, mis teeb kogu ettevõtte raamatupidamise küll kohmakamaks ja nõuab lisaraha, kuid samas ei soovi nad Salmela sõnul takerduda ettevõtte varasemasse ärimudelisse, vaid vajadusel kiiresti vastava toidukoha kehvade tulemuste tõttu sulgeda.

Hesburgeril on praegu 14 toidukohta Leedus, 20 Lätis ja Eesti 21 söögikohta, millest 12 asuvad Tallinnas. 2008. aastal tegi Hesburger Eestis 139 mln krooni eest käivet, saades 7,7 mln krooni kasumit.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757