Autor: Kaubandus.ee • 11. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi: müügimaksu võiks lisada kassas ka pärast eurole üleminekut

Müügimaksu lisamine ostutšekile kassas tähendab samuti tehniliste muudatuste tegemist, millega kaasnevad lisakulud, ütles Äripäevale Rimi turundusjuht Evelin Mägioja.

Selguse mõttes võiks müügimaksu kassas lisada ka pärast eurole üleminekut, lisas ta. "Eriti keeruliseks teevad müügimaksu arvutamise ja ostutšekile lisamise erandid ehk süsteem peab oskama arvestada maksust välja need tooted, millele müügimaks ei rakendu," selgitas Mägioja.

Kuna piirkondlikult on erinevate hindade hoidmine jaekaupmehele keerukas, võib omavalituse müügimaks tõsta hindu terves Eestis, arutles ta. Õiglase hinnakujundusprintsiibi kohaselt tuleks hindade ümberarvestamisel kroonidest eurodeks võtta 1. jaanuaril arvesse ka piirkondlikke hinnaerinevusi. Soovides aga jätkata kõigis kauplustes samade hindadega, tuleks hinnad ära muuta enne 31. detsembrit ja see tähendaks kahekordset hinnasiltide vahetamist poole aasta jooksul.

"Läbipaistvam lahendus võiks siinkohal olla müügimaksu lisamine kassas ostutšekile ka pärast eurole üleminekut. Sellisel juhul oleks kindel, et omavalituse müügimaks ei kajastu teiste piirkondade müügikohtade lõpphindades, vaid on rangelt piirkondlik," pakkus Mägioja.

"Tulevikus pole ju välistatud, et müügimaksu otsustavad kehtestada ka teised omavalitsused peale Tallinna, Maardu ja Harku valla. Tarbijale võib selline lahendus muidugi segadust tekitada, sest kaupade või teenuste lõpphind kassas pole üheselt mõistetav, eriti kui erinevad jaekaupmehed esitavad müügimaksu erinevalt," selgitas Mägioja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757