Autor: Indrek Kald • 31. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti kaubanduskoda sõlmis sidemed Uurali ettevõtjatega

Eesti ja Uurali kaubandus-tööstuskojad sõlmisid täna koostöölepingu, et tugevdada majandus- ja kaubandussuhteid Sverdlovski regiooni ning Eesti vahel.

Eestist on Sverdlovski piirkonnaga koostööst huvitatud eelkõige mitmed logistika ja transiidiga tegelevad ettevõtted, aga ka metalli- ja masinatööstuse firmad.

Uurali delegatsiooni koosseisus on ka mitmete ettevõtete esindajad, kes on Eestis kolme päeva jooksul tutvunud siinse majanduse ja ettevõtluskeskkonnaga. Eile külastati Tallinna ja Muuga sadamat ning kohtuti Eesti firmadega.

Uurali kaubanduskoda tegutseb Venemaal Sverdlovski oblastis Jekaterinburgis, mis on elanike arvult Venemaa neljas linn. Piirkonnas leidub rikkalikult mitmesuguseid maavarasid (raua- ja vasemaak, boksiit, plaatina, kuld, asbest, marmor, vääriskivid), tähtsamad tööstusharud on masina- ja metallurgiatööstus, metsa-, puidu-, paberi- ja tselluloositööstus.

Jekaterinburg on ka suur kaubanduse keskus, olles jaekaubanduse mahult Venemaa linnadest Moskva ja Peterburi järel kolmandal kohal.

Sarnaseid koostöölepinguid on Eesti kaubandus-tööstuskojal üle viiekümne, viimane samataoline leping sõlmiti mais Mehhiko väliskaubanduse, investeeringute ja tehnoloogia nõukoguga.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700