Autor: Maarit Eerme • 6. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selver jätkab endaga konkureerimist

Laagri Selver
Foto: Руководитель электронного сервиса Selver Гуннар Оболенски
Selver otsustas sulgeda Pääsküla kaupluse, kuna lähedal asuv Laagri kauplus on kliendid endale meelitanud. Kuid siiski plaanib Selver avada Sõle Selveri läheduses uue kaupluse ning loodab sealt samasugust efektiivsust kui Balti Jaama kauplustelt.

Selver otsustas Pääsküla Selveri sulgeda, kuna viimaste kuude statistika tõestas, et sealsed kliendid on hakanud külastama Laagri Selverit. „Kaubanduse jaoks on oluline asukoht ja piisava klientide arv. Seega ei olnud mõistlik kahte nii lähestikku asuvat poodi korraga lahti hoida,“ ütles Selveri kommunikatsioonispetsialist Karl-Villiam Vaserik. Ta lisas, et kõik Pääsküla töötajad said endale uue töökoha kas Laagri Selveris või mõnes teises neile sobivad kaupluses.

Laagri Selveri avamise eel eelmise aasta märtsis rääkis ettevõtte esindaja, et uue ja suure poe avamisest hoolimata ei kavatseta Pääsküla Selverit sulgeda, vaid see jääb endiselt avatuks.

Käesoleval aastal avab Selver veel ühe kaupluse, mis asub eelmisest kauplusest kiviviske kaugusel. „Aasta lõpus avame tõepoolest Kolde Selveri Põhja-Tallinna piirkonnad, kus areneb kiiresti elamumajandus ja see omakorda tingib elanike vajaduse tänapäevaste kauplusehoonete järele,“ sõnas Vaserik. Ta lisas, et Pelgulinna Selver on klientide poolt hinnatud ostukoht ja kindlasti pole neil plaanis kauplust sulgeda, vaid pigem plaanitakse kaupluse renoveerimist, et pakkuda klientidele kui ka töötajatele meeldivat, mugavat ja tänapäevast ostukeskkonda.

Vaserik selgitas, et kaupluse avamisel arvestatakse piirkonna elanike arvuga ning samaväärselt olulise kaaluga on ka infrastruktuur, liikluskorraldus, ligipääsetavus asukohale ja paljud teised faktorid.

„Seega eelneb kaupluste avamisele pikk ja põhjalik analüüs, kas seal piirkonnas tasub uus pood avada või mitte. Avame kauplusi asukohtades, mida oleme hinnanud perspektiivseks ja tasuvaks,“ sõnas Vaserik. Börsiettevõttena ei saa nad avaldada tasuvuse hindamise kriteeriumeid ettevõttest väljapoole.

Tema sõnul on üha tihenevas konkurentsis projektide tasuvuse perioodid erineva pikkusega, aga kindlasti ei lähe nad kuskile teadlikult kahjumit teenima. „Seega leiame, et Kolde ja Sõle Selveril tekib samasugune efektiivne koostöö nagu seda on hetkel näidanud Balti Jaama Selverid.“

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757