Autor: Kaubandus.ee • 8. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku: kuum juuli kasvatas jookide tarbimist viiendiku võrra

Juulikuine kuumus tõstis tuntavalt jookide tarbimist – Saku Õlletehase jooke osteti mullusega võrreldes üle 20% rohkem ning vett ja alkoholivaba õlut veelgi enam.
Jaan Härms
Foto: Andras Kralla

“Mullusest oluliselt suvisem juuli kajastub selgelt ka joogimüügis, mis keskmiselt on tõusnud viiendiku võrra,” kommenteeris Saku Õlletehase juhatuse liige Jaan Härms. Keskmisest veel märgatavalt enam kasvas juulis pudelivee müük, samuti on kogu tänavuse aasta vältel kasvu näidanud alkoholivaba õlle müük.“

Juulis osteti Sakus toodetud pudelivett mullusega võrreldes 50 protsenti rohkem ning alkoholivaba õlut enam kui kaks korda rohkem,” märkis Härms. Neid tendentse toetavad ettevõtte tehtud muudatused toodete valikus – tänavu pakub Saku lausa viit erinevat alkoholivaba õlut ja õllejooki.

Härmsi sõnul on nii õlle kui ka teiste lahjade alkohoolsete jookide kategoorias juulis jätkuvalt tõusuteel ka piirikaubandus. “Eelmise aasta juuliga võrreldes näitas Läti piirikaubandus järjekordselt kasvu – õlle puhul oli see pea kahekordne ning lahjade alkohoolsete jookide puhul enam kui kahekordne,” ütles ta. Piirimüügi osakaal oli juuliski Eesti sisemaisest tarbimisest enam kui kolmandik.

“Hüppeline nõudluse kasv juulis on meid tootjana muidugi proovile pannud – nii mõnedki kontoritöötajad on käinud abiks jooke pakendamas ja komplekteerimas, et tellimused õigeks ajaks täidetud saaksid. Siiski oleme hakkama saanud ja on hea meel, et vähemalt ilmataat meile sellel suvel appi tuli joogisektori keerulist olukorda leevendama,” lausus Härms.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700