Eesti Peakokkade Ühenduse tegevjuhi Helen Vihtoli sõnul on toitlustusettevõtted kriisi ajal ellujäämiseks juba kõikvõimaliku teinud. Söögikohtade sulgemise vältimiseks saavad hea toidu hindajad, kes panustavad viiruse tõkestamisse, ka ise panustada.
Alates 18. jaanuarist leevendati Ida-Virumaal ja Tallinnas toitlustusettevõtetes viibimise keeldu. Restoranide ja kohvikute ning muude toitlustusasutuste ruumid võivad ajavahemikul 06:00-19:00 olla klientide jaoks kohapealseks ajaviitmiseks avatud.
Arvestada tuleb kuni 25 %-se ruumi täitumuse nõudega, ehk kliendid peavad söögikohas viibima hajutatult, ruumis liikudes tuleb arvestada 2+2 reeglit, mis ei laiene perekondadele. Toidu kaasamüügi ajale piiranguid ei ole.
Uurisime Eesti Peakokkade Ühenduse tegevjuhilt Helen Vihtolilt, mida eelnimetaud piirangu leevendamine toitlustusettevõtete jaoks tähendab?