Autorid: Maarit Eerme, Sigrid Hiis • 1. november 2023

E-kaubanduse Liidu juht: kui jätad inimestele kauba tarnimata, on see kuritegelik

Kuigi e-poodide arv Eestis kasvas pandeemia ajal ligi poole võrra, pole Eesti E‑kaubanduse Liidu tegevjuhi Tõnu Vääti sõnul praegu e‑kaupluste sulgemisi tavapärasest enam olnud. Küll aga võib kinnipanekuid tuua aasta lõpp ja kevad.
E-kaubanduse Liidu juht Tõnu Väät.

E-kaubanduse Liit monitoorib pakiautomaatide pakkide mahtusid ning selle pealt hinnatakse e-kaubanduse olukorda. „Pakkide maht kasvab rohkem, kui kaupmehed ise räägivad. Tegelik kasv on umbes 15%, ning hinnad on tõusnud, viies käibe potentsiaalse 20-30% kasvuni võrreldes eelmise aastaga,“ tõdeb Väät. „Kahjuks peab aga nentima, et see kasv on tulnud peamiselt Aasia tellimuste pealt. On ootuspärane, et kui majanduslik olukord läheb keerulisemaks, siis hakatakse vaatama odavamate kaupade poole. Suurem osa tellimustest ongi Aliexpressist ja Temust. Kui sa saad tellida 1000 patsikummi 2 euroga, siis ju see tasub neile ära,“ nendib Väät.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070