Tänavu esitati Eesti parima juhi konkursile 104 erinevat tippjuhti pea kõikidest ärivaldkondadest, neist 21 kandidaati kuuluvad kaubanduse ja HoReCa sektoritesse.
Möödunud aasta ei olnud Horeca sektori ettevõtete jaoks erilsielt edukas – oma rolli mängisid siin vähenenud sisetarbimine ja käibemaksumäärade tõus Eestis ja Leedus.
Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu endine juht Killu Maidla selgitas, et täna on kogu sektoril väga hea maine, kuid kui ettevõtted töötavad ellujäämisrežiimil ja investeeringuteks raha ei ole, ei kesta hea maine kaua.
Tänavuses kõige kiiremini kasvavate ettevõtete ehk Gaselli TOP-is oli 1300 ettevõtte hulgas 352 kaubanduse ja HoReCa ettevõtet, kes tegid möödunud aastal kõige kiiremad ja vihasemad tulemused.
Tänapäeval on võimalik äriprotsesse optimeerida läbi digitaalsete tööriistade: B2C ja B2B tellimiskeskkonnad, broneerimissüsteemid, mobiilirakendused ja iseteeninduslikud makselahendused. Need ei ole enam lihtsalt lisavõimalused, vaid osa ettevõtte igapäevasest äriloogikast, mis aitab vähendada käsitööd ja keskenduda sellele, mis aitab saavutada parima konkurentsieelise ning loob suurima väärtuse.