Autor: Anu Jõgi • 20. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank: deebetkaardid seljatasid internetis krediitkaardid

Eesti Panga statistika järgi uute funktsioonidega deebetkaartidega tehtud e-kaubanduse tehingute arv krediitkaardiga tehtud tehingute arvu esmakordselt juba eelmise aasta lõpus ja nende osakaal kogu e-kaubanduse kaarditehingute käibest moodustab praegu ligi 50%.

Swedbanki arveldus- ja investeerimistoodete valdkonnajuht Kai Voore sõnul pole taoline kiire kasv üllatav, sest kõik suuremad turuosalised on krediitkaardi omadustega deebetkaarti pakkuma asunud. „Ma usun, et näeme kiiret kasvu selles sektoris ka edaspidi. Seda ühelt poolt tänu Eesti elanike huvi suurenemisele e-kaubanduse vastu ning teisalt ka tänu uut tüüpi deebetkaartide hoogsale levikule, mis võimaldavad internetis maksmist,“ märkis Voore.

Eesti Panga statistika järgi kasvas ka Eesti pankade klientide kaardimaksete käive 2012. aastal võrreldes 2011. aastaga 10,2%, sh deebetkaartidega 11,9%. „Ootame jätkuvat kaardimaksete käibe kasvu ka käesoleval aastal,“ sõnas Voore.

Eesti kommertspangad on detsembri lõpu seisuga välja andnud kokku 1 796 743 pangakaarti, millest 1 432 501 on deebetkaardid ja 364 242 krediitkaardid. Swedbank on 2012. aasta detsembri lõpu seisuga väljastanud 875 617 deebetkaarti ja 219 702 krediitkaarti.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700