Autor: Kaubandus.ee • 7. märts 2022

Veebruari tarbijahinnaindeksit mõjutas senisest enam toidu hinnatõus

Statistikaameti andmetel tõusis tarbijahinnaindeks veebruaris võrreldes jaanuariga 1,5% ning võrreldes 2021. aasta veebruariga 12,0%. Mulluse veebruariga võrreldes olid kaubad 10,7% ja teenused 14,5% kallimad.
Foto: LIIS TREIMANN

Eelmise aasta veebruariga võrreldes mõjutasid tarbijahinnaindeksit statistikaameti juhtivanalüütik Viktoria Trasanovi sõnul enim eluasemega seotud hinnamuutused, mis andsid kogutõusust üle kolmandiku. Kodudesse jõudnud elekter oli 39,4%, soojusenergia 27,1% ja torugaas 84,9% kallim. „Toidu ja mittealkohoolsete jookide hinnamuutused andsid kogutõusust ligi neljandiku ning transport veel viiendiku,“ lausus Trasanov. Bensiin oli 26,3% ja diislikütus 27,1% kallim. Möödunud aasta veebruariga võrreldes on toidukaupadest enim ehk 122% kallinenud kartul, värske köögivili on kallinenud 45,4%, värske kala 42%, muud õlid 26,7% ning väherasvane piim 22,6%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700