Autor: Kaubandus.ee • 30. mai 2024

Tarbijauuring: kaupmeeste pakutav sortiment on negatiivselt mõjutanud kodumaise toidu eelistamist

Värskest Norstati tarbijauuringust selgus, et Eesti inimestest vaid 79% eelistab osta kodumaist toidukaupa, mis tähendab, et eelmisel aastal alanud trend on jätkunud.
Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimees Rainer Rohtla.
Foto: Coop Eesti

Näiteks selgus juba Kantar Emori ja toiduliidu möödunud aasta sügisel tehtud ostukäitumise jaeseire uuringust, et kodumaiste toidukaupade eelistus Eesti tarbijate seas on langenud viimase kümne aasta madalaimale tasemele, samas kui aina suuremaks valikukriteeriumiks kerkib sooduspakkumine ja odavam hind. Veel 2017. aastal oli eelistus 90 protsendi juures.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700