Autor: Kaubandus.ee • 8. mai 2024

Ökonomist: majandust turgutaks, kui ettevõtjad nüüd hindu alandaksid

Statistikaameti teatel tõusis tarbijahinnaindeks aprillis eelmise kuuga võrreldes rekordiliselt vähe. Luminor Eesti peaökonomist Lenno Uusküla hinnangul võiks aga hinnatõus olla veelgi väiksem, et majandus kiirelt jalule aidata.
Luminor Eesti peaökonomist Lenno Uusküla
Foto: Liis Treimann

Statistikaameti andmetel tõusis tarbijahinnaindeks aprillis võrreldes märtsiga 0,9% ning võrreldes 2023. aasta aprilliga 2,8%. Viimati oli tarbijahinnaindeksi muutus võrreldes eelmise aasta sama kuuga väiksem kui 2,8% 2021. aasta aprillis, mil see oli 1,9%.

“Arvestades meie majanduslangust ja võrreldes seda teiste Balti riikidega, kus inflatsioon on meie omast madalam, võiks meie hinnatõus olla väiksem,” kommenteeris majandusstatistikat Luminor Eesti peaökonomist Lenno Uusküla.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757