Autor: Siim Sultson • 3. juuli 2024

Kaubanduspinnad - kas ületootmine terendab?

Ärikinnisvaraarendajate ja investorite eest on tõsine mõttekoht, kas ja kui palju on mõistlik kaubanduspindu juurde toota. Toidukaupluste puhul on olukord läinud tükati absurdsuseni üle võlli, selgub vestlusest Ülemiste keskuse tegevjuhi Guido Pärnitsaga.
Ülemiste keskuse tegevjuht Guido Pärnits vaatab kaubanduspindade olukorrale läbi rahuliku mõtiskluse.
Foto: Liis Treimann

“Suurt muutust ei tule,” kostis Ülemiste keskuse tegevjuht Guido Pärnits Eesti ja Baltikumi kaubanduspindade perspektiivi kohta käesoleva aasta II poolel ja aastal 2025, vahendab Kinnisvarauudised.ee. Oodata ei maksa rendihindade langust ega vakantsuse kasvu. Pindade omanikel on oodata vaid teatavat renditulu kasvu, lisaks kerkivad natuke käibed. Käibe pealt renti maksvatel rentnikel tasu kerkib samuti mõnevõrra. “Sellist asja, nagu aastatel 2008-2009, kui allahindlused olid must be, ei ole,” lisas ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700